Kocaeli'deki Otomotiv İşçilerinin Eylemi

Kocaeli'deki Otomotiv İşçilerinin Eylemi

Ford Otosan işçilerinin fabrika yakınındaki bekleyişi sürüyor

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de iş bırakma eylemi yapan Ford Otosan işçilerinin bekleyişi devam ediyor.

İşçiler, Cuma namazının ardından "Ölmek var, dönmek yok" ve "Direne direne kazanacağız" şeklinde sloganlar atarak Ford Otosan Gölcük Fabrikası yakınındaki tır parkına geldi.

İşçilerin sözcülerinden Hakan Cömert, gazetecilere yaptığı açıklamada, eylemlerinin 10. gününde devam ettiğini belirterek, anlaşma umutlarının sürdüğünü söyledi.

Haklarını alıncaya kadar bekleyişlerinin süreceğini ifade eden Cömert, bulundukları durumda yeni bir gelişmenin olmadığını açıkladı.

Cömert, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün'ün dün alanda yaptığı "olumsuz yaklaşım" içerikli konuşmasının ardından morallerinin arttığını dile getirerek, "Çünkü artık onların nasıl bir psikolojik durum içinde olduğunu herkes gördü. Süreci yanlış değerlendirdiler, böyle de devam ediyorlar. Uzamasının sebebi de malum çevreler, bize pazarlık payıyla veya uzlaşıyla gelinmiyor. OYAK Renault ve Tofaş'ta işçilere dayatılanlar bize de dayatılmaya çalışılıyor. Biz de bunu kabul etmiyoruz. Bin 300 liralık bir maaş kime yetebilir" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı