Kocaeli'deki kreşte çocuklara kötü muamele iddiası

Kocaeli'deki kreşte çocuklara kötü muamele iddiası

Gölcük Kaymakamı Yazıcı:-"Adli süreç devam ediyor. Söz konusu kreş, iddialar üzerine mart ayında kapatılmıştı"- "O dönemki çocuğun şiddet gördüğü görüntüler, basın tarafından yeni gündeme getirilmiş"

KOCAELİ (AA) - Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, bugün bazı haber yayın organlarına yansıyan kreşte çocuklara kötü muamele görüntülerine ilişkin adli sürecin devam ettiğini belirterek, söz konusu kreşin iddialar üzerine mart ayında kapatıldığını söyledi.

Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şubat ayında ilçedeki bir kreşte çocuklara kötü muamele yapıldığı iddiası üzerine soruşturma başlatıldığını anımsattı.

Bunun üzerine söz konusu kreşin mart ayında kapatıldığını vurgulayan Yazıcı, şöyle konuştu:

"O dönemki çocuğun şiddet gördüğü görüntüler, basın tarafından yeni gündeme getirilmiş. Bugün bazı haber yayın organlarına yansıyan kreşte çocuklara kötü muamele görüntülere ilişkin adli süreç devam ediyor. Söz konusu kreş, iddialar üzerine mart ayında kapatılmıştı. Bu tarihten itibaren kapalı olan kreş, şimdi geçtiğimiz ay yeniden aynı isimle açılmış, yalnız bu sefer sahibi değişik. Ne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden ruhsatı var, ne de belediyeden iş yeri açma ruhsatı var. Kapalı olan yeri, yeniden başka bir şahısla faaliyete geçirmişler. Ruhsatsız bir yer. Bunun üzerine Valilik tarafından söz konusu iş yeriyle ilgili 22 Eylül tarihinden tekrar kapatılması kararı alınmış. Ve tekrar kreş kapatıldı."

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde şubat ayında kreşte çocuklarına kötü muamele yapıldığını iddia eden bazı velilerin suç duyurusunda bulunması üzerine soruşturma başlatılmıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :