Kocaeli'deki FETÖ/PDY davası

Kocaeli'deki FETÖ/PDY davası

Örgütte "sultan baba" olarak adlandırılan grubun içinde oldukları iddia edilen, aralarında esnaf ve iş adamlarının bulunduğu tutuksuz 24 sanığın yargılandığı davanın karar duruşması 19 Nisan Cuma günü görülecek

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında tutuksuz 24 sanığın yargılandığı davanın karar duruşması, 19 Nisan'da görülecek.

Bugün Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesi planlanan karar duruşması, avukatların duruşmaya katılamayacaklarına yönelik mazeret bildirmesi üzerine 19 Nisan Cuma gününe ertelendi.

Cumhuriyet savcısı, daha önceki celselerde açıkladığı esasa ilişkin mütalaasında, tüm sanıkların, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 aydan onbeşer yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etmişti.

Ayrıca mütalaada, tüm sanıklar hakkında "Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" ve "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçlarının işlendiğine dair cezalandırmaya yeterli delil bulunmadığı için beraat kararı verilmesini istenmişti.

Mahkemeye heyeti, örgütte "sultan baba" olarak adlandırılan grubun içinde oldukları iddia edilen, aralarında esnaf ve iş adamlarının bulunduğu sanıklarla ilgili kararını, 19 Nisan Cuma günü açıklayacak.




Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :