Kocaeli'deki FETÖ/PDY davası

Kocaeli'deki FETÖ/PDY davası

"Gebze Adliyesi imamı" olduğu iddia edilen tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" suçlarından hakkında dava açılan tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "Gebze Adliyesi imamı" olduğu ileri sürülen tutuklu sanık Dursun Çalışkan ve avukatı Yüksel Genç katıldı.

Çalışkan, tanık H.K'nin "Sanığı adliyede Cumhuriyet savcısı ve hakimlerin odalarına girer çıkarken görürdüm. Ben avukat olmama rağmen bu kadar samimi bir görüntü çizemem." şeklindeki ifadesini kabul etmedi.

Tanık K.B'nin de hakkında verdiği ifadelerin doğru olmadığını savunan Çalışkan, 2011'de tanığın bir inşaat işini yaptığını kaydetti.

Çalışkan, bu işten kaynaklanan alacağını tahsil edemediğini ileri sürerek, "Tanığın 3 çocuğu benim de yönetim kurulu üyesi olduğum Özel Azim Eğitim Hizmetleri A.Ş'nin bir kolejinde okudu. Listeleri incelerken tanığın çocuklarının eğitim ücretini ödemediğini fark ettim. Bu borçların yerine Gebze'deki arazinin alındığını biliyorum." diye konuştu.

Sağlık sorunlarının olduğunu ifade eden Çalışkan, tahliyesini talep etti.

Tanık K.B. ise sanığın iddialarının doğru olmadığını, çocuklarının eğitim masraflarına karşılık olarak okulun bazı tadilat işlerini yaptığını aktardı.

Gebze Adliyesinden 35'e yakın Cumhuriyet savcısı ve hakimin meslekten ihraç edildiğini belirten sanık avukatı Genç, "Bunların hiçbiriyle HTS kaydı yok. Müvekkilin görüştüğü kişiler görevdedir. Sanık bilirkişilik yapmaktadır. İş yeri adliyeye yakındır. 8-9 aydır tutukludur. Kaçma, delilleri karartma şüphesi yoktur. Tahliyesine karar verilmesini talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, sanıkla ilgili dijital raporların beklenmesine, Bank Asya hesap sorgusunun istenmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :