Kocaeli'deki FETÖ/PDY davalarında karar

Kocaeli'deki FETÖ/PDY davalarında karar

Haklarında dava açılan 2 sanık, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırıldı

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye oldukları suçlamasıyla haklarında ayrı ayrı dava açılan 2 sanığa, 6 yıl 3'er ay hapis cezası verildi.

Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "FETÖ/PDY'ye üye olduğu" iddiasıyla tutuksuz yargılanan daha önce meslekten açığa alınan eski öğretmen, tutuksuz sanık Fatih Mehmet Gün ile avukatı katıldı.

Son sözü sorulan sanık, bilgisayar öğretmeni olduğunu belirterek, açığa alındığını ancak ihraç edilmediğini ve ByLock kullanmadığını ileri sürdü.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında sanığın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Sanık avukatı Suat Çelik de savcının mütalaasına katılmadıklarını, müvekkilinin FETÖ ile irtibatlı olduğuna dair hiç bir somut delilin bulunmadığını savundu.

Mahkeme heyeti sanığın "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapsine karar verdi.

- Tutuksuz sanık Hanifi Yenice

Aynı mahkemedeki diğer duruşmaya, "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna muhalefet" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla yargılanan tutuksuz sanık muhasebeci Hanifi Yenice ve avukatı katılmadı.

Yenice'nin gıyabında yapılan yargılamada, savcı önceki mütalaasını tekrarlayarak sanığın, "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna muhalefet" suçundan beraatını, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması yönünde karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti sanığın, "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna muhalefet" suçundan beraatına, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :