Kocaeli'deki cinayet davası

Kocaeli'deki cinayet davası

İzmit ilçesinde ağabeyini tabancayla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına başlandı

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin İzmit ilçesinde ağabeyini tabancayla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Ahmet Kurt (33) ile avukatı Hüseyin Acurman katıldı.

Söz verilen sanık Kurt, ağabeyinin psikolojik sorunları bulunduğunu ve çalışmadığını, eşini darbettiğini, bu nedenle yengesinin sığınma evine gittiğini iddia etti.

Bunun üzerine ağabeyinin evi yaktığını ileri süren Kurt, "Yengem sığınma evinden çıktıktan sonra çocuklarıyla evimin terasına yerleştirdim. Annem, ağabeyimin çocuklarına bakabileceğini söyledi. Bu süreçte ağabeyimin annemi de darbettiğini öğrendim ancak annem bunu bana söylemiyordu. Olay günü ağabeyim arayarak, 'Gel, annemi doktora götür.' dedi. Akşam eve çıktığımda annemin yüzü çizik olduğu halde kapının önünde bekliyordu. Ağabeyim terasta bağırıyordu. Annemi Kocaeli Devlet Hastanesine götürdüm. Yolda annem ağabeyimin kendisini darbettiğini söyledi." şeklinde konuştu.

Kurt, doktora annesinin darbedildiğini söylemediklerini, merdivenden düştüğünü belirttiklerini kaydetti.

"Dönüşte annem tekrar eve gitmek istemediğini söyledi." diyen Kurt, şunları ifade etti:

"Ben de onu kayınvalidemin evine bıraktım. Bu sırada ağabeyim aradı, küfür etti ve beni çağırdı. Eve gittiğimde beni yolda bekliyordu, korktum, arabadan inmedim. Ağabeyim yanıma gelerek açık camdan bana vurdu. Belinden tabancayı çıkarıp bana doğrulttu. Ben de sürücü kapısını hızla açtım, çarpmanın etkisiyle silah bir el patladı. Tabanca da ağabeyim de yere düştü. Tabancayı aldım. Kenara atmak isterken elimi tuttu, tabancayı ağabeyim elimden almaya çalışırken silah bir el daha patladı. Diz üstü vaziyetteydik ve mücadele ediyorduk.

Ağabeyimin yüzü bana dönüktü, bir eliyle silah olan elimi tutmuştu, diğer elimle de ensemden bastırmaya çalışıyordu. Bu vaziyetteyken silah ateş aldı. Sonra ağabeyim 'Vuruldum ben' dedi, ben de arabamla onu hastaneye götürdüm."

Sanık avukatı Acurman da Kurt'un ağabeyini öldürme kastı olmadığını, adli kontrol şartıyla tahliyesini talep etti.

Maktulün eşi Sezen Kurt da olayda sanığın kasıtlı davranmadığını anlatarak, bu nedenle şikayeti olmadığını, sanığın her zaman maktul ağabeyi ve yeğenlerine sahip çıktığını ifade etti.

Anne Huriye Kurt ise olay günü maktul oğlunun kendisini darbettiğini dile getirerek, eşi sığınma evine gittiğinde de kendisini tabancayla tehdit ettiğini kaydetti.

Anne Kurt, maktul oğlunun esrar kullandığını ve etrafına rahatsızlık verecek davranışlarda bulunduğunu anlattı.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Ağustos ayında Kabaoğlu Mahallesi'nde yaşayan Emrullah (35) ve kardeşi Ahmet Kurt arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş, tabancayla vurularak ağır yaralanan Emrullah Kurt, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Gözaltına alınan Ahmet Kurt tutuklanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :