Kocaeli'de kültür sanat

Kocaeli'de kültür sanat

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, yeni sezonun ilk perdesini "Soğan Gibi" adlı oyunla açtı

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, yeni sezona "Soğan Gibi" adlı oyunla başladı.

Şehir Tiyatroları, bu yıl kapılarını hikayenin merkezine İzmit'i yerleştiren bir oyunla tiyatroseverlere açtı. Taner Büyükarman'ın yazdığı, yönetmenliğini Bora Seçkin'in yaptığı "Soğan Gibi" adlı oyunun galası yapıldı.

Oyunda, hayata dair bağlarını koparıp koparmama noktasında olan insanların tiyatro vasıtasıyla yeniden ayağa kalkma serüvenleri anlatılıyor.

Oyunun gala gösterisini, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk ve tiyatroseverler izledi.

Zekeriya Özak, burada yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi olarak kültürel zenginlikleri artırmak amacıyla birçok faaliyette bulunduklarına işaret ederek, "Sanatın ve sanatçının yanında olmaya devam edeceğiz. Sizler talep ettikçe bunu geliştireceğiz." ifadesini kullandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Çevik, Şehir Tiyatroları'nda 19 yılda bugüne kadar 115 oyun oynandığını, yaklaşık bin 150 karakterin canlandırıldığını belirtti.

Oyunun yazarı Büyükarman ise Şehir Tiyatroları'nın kente anlam katan, şehri derinleştiren, şehre perspektif katan bir tiyatro olduğunu vurguladı.

Bu arada, ekim ayında sahnelenecek oyunların, Soğan Gibi, Mavi Yelkenli, Kuşlar Yine Gelir, Fareler ve İnsanlar, Yalancı, Henry ve Alice'in Gizli Yaşamları, İyi Geceler Anne ve Woyzeck olduğu bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :