Kocaeli'de "Kariyer Port Mükemmeliyet Merkezi" kurulacak

Kocaeli'de "Kariyer Port Mükemmeliyet Merkezi" kurulacak

KSO ve TÜRKLİM iş birliğinde gerçekleştirilecek projeyle Kocaeli'de hem teorik hem de pratik limancılık eğitim hizmetleri verilebilecek- KSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeytinoğlu:- "Bu merkez ihtiyaç duyulan nitelikli istihdamı karşılamak amacıyla yalnızca me

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Sanayi Odası (KSO) ve Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TÜRKLİM) işbirliğinde yürütülen Liman İşletmelerinde Nitelikli İşgücü ile İş Verimliliği ve Etkinliği Modelimizle Türkiye'de Öncü Oluyoruz Projesi kapsamında liman işletmeleri için nitelikli personel yetiştirilmesi amacıyla Kocaeli'de "Kariyer Port Mükemmeliyet Merkezi" kurulacak.

İzmit'teki bir restoranda düzenlenen basın toplantısında konuşan KSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Mali Destek Programı çerçevesinde odaları ve TÜRKLİM işbirliğinde bir proje hazırlandığını belirterek, projenin MARKA tarafından destek almaya hak kazandığını söyledi.

Projenin toplam bütçesinin 1 milyon 38 bin 58 lira olduğunu ifade eden Zeytinoğlu, projenin MARKA tarafından 682 bin 195 lira destek alacağını kaydetti.

Zeytinoğlu, projeyle Kocaeli'de hem teorik hem de pratik limancılık eğitim hizmetleri sunabilecek bir "Kariyer Port Mükemmeliyet Merkezi" kurmayı hedeflediklerini dile getirerek, "Pratik eğitimlerden kastımız, liman işletmeciliğine yönelik simülasyon eğitimleridir. Bu merkez ihtiyaç duyulan nitelikli istihdamı karşılamak amacıyla yalnızca mevcut çalışanlara değil, bu alanda çalışmak isteyen işsizlere de eğitim verecek. Eğitim sonunda beklentimiz, istihdama katkı. Eğitimlerde Mesleki Yeterlilik Kurumu'ndan belgelendirme desteği alınacak. Böylece eğitim alanların geçerli sertifikaları olacak." diye konuştu.

Mesleki eğitim konusunda Türkiye'nin yapması gereken işler olduğunu aktaran Zeytinoğlu, projeyle yetişecek insanların hemen hemen hepsinin iş garantisinin olacağını bildirdi.

Zeytinoğlu, geliri yüksek düzeyde olan bir mesleki eğitimden bahsettiğini belirterek, "Talep noktasında sıkıntı çekeceğimizi düşünmüyorum. Eğitim alanların İzmit Körfezi ve Türkiye'deki limanlarda çalışma kapasiteleri olacak. Muhtemelen de yurt dışından eğitim alanlara talep olacaktır." ifadelerini kullandı.

- "Limanların personelini belirli bir seviyeye çıkarmak çok önemli"

TÜRKLİM Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kenan Selçuk da dernek olarak çalışanların belgelendirilmesine önem verdiklerini söyledi.

Çalışanların eğitiminin de önemli bir sorun olarak karşılarına çıktığını belirten Selçuk, bu nedenle söz konusu merkezi kurmak istediklerini kaydetti.

Selçuk, hem eğitim verip hem de sertifikalandırarak liman işletmelerinin personel ihtiyacını doğru bir şekilde karşılamayı amaçladıklarını ifade ederek, "Merkezin ilkini kurmak üzere adımı Kocaeli'de atıyoruz. Dünyadaki nadir tabii limanlardan biri olan İzmit Körfezi'nde 35 liman var. Bunların hemen hemen hepsi alanlarında özgün hizmet veriyor. Bu limanların personelini belirli bir seviyeye çıkarmak çok önemli." değerlendirmesinde bulundu.

MARKA Genel Sekreteri Mustafa Ayhan ise sanayinin nitelik ve yetişmiş insan gücü problemi bulunduğunu anlatarak, bunu bölgelerinde aşabilmek amacıyla bu tür projelere destek verdiklerini bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :