Kocaeli'de FETÖ/PDY davası

Kocaeli'de FETÖ/PDY davası

Tutuklu sanık eski KOTO Başkanı Özdağ, hakim karşısına çıktı

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan, eski Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özdağ'ın yargılanmasına başlandı.

Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" suçlarından hakkında dava açılan tutuklu sanık Özdağ ile avukatı hazır bulundu.

Özdağ, savunmasında hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

HTS kayıtlarındaki kişilerle görüşmesinin örgütsel bir yanının olmadığını iddia eden Özdağ, eski çalışanı E.Ş'nin verdiği ifadede KOTO seçimlerinde Fetullah Gülen cemaatine bir milyon 500 bin lira ödediğine ilişkin beyanlarının doğru olmadığını savundu.

Özdağ, KOTO Başkanlığına 2013 yılının Haziran ayında seçildiğini kaydederek, paralel yapının adayı olarak seçime girmediğini ve her kesimden oy aldığını ileri sürdü.

- "Eğitim masrafı için yaklaşık 50 bin dolar para göndermiş olabiliriz"

Mahkeme başkanı Yılmaz Boyraz'ın, sanık Özdağ'a, Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun (MASAK) hakkında hazırladığı ABD ve Kanada'da bulunan FETÖ'yle irtibatlı okullara para gönderdiğine ilişkin raporu sorması üzerine, şöyle cevapladı:

"Ağabeyimin kızı, Türkiye'de üniversite kazanamamıştı. Bunun üzerine ABD'de bulunan bir üniversiteye başvurmuş ve kabul edilmişti. Okulun yıllık masrafı 10 bin dolar, yurt masrafı da 10 bin dolardı. Burası kız öğrencilerin okuması için daha uygun olduğundan kendisince tercih edilmiştir. Babası o tarihlerde bizim şirketimizdeydi, zaten şirketimiz aile şirketidir. Eğitim ve barınma masraflarını ben karşılıyordum. MASAK raporunda ifade edilen para 40 bin dolar civarındadır. Yanlış yazılmış olabilir. 50 bin dolar civarı para göndermiş olabiliriz. Bu okulun başlangıçta Gülen cemaatiyle ilintili olduğunu biliyorduk. Önemsememiştik ancak 17-25 Aralık'tan sonra telkinde bulunduk ve okulunu değiştirmesini sağladık."

MASAK raporunda bahsi geçen Gülenci kuruluşlara para transferi yaptığı ibaresini kabul etmediğini ifade eden Özdağ, 2 oğlunun 2010 ve 2011 yıllarında Kanada'daki okullara kayıt olduğunu söyledi.

17-25 Aralık sürecinden sonra oğlunu Nil Koleji'nden aldığını ifade eden Özdağ, yurt dışına yolladığı paraların, çocukları ve yeğeninin eğitim masrafları olduğunu savundu.

Avukat Ersayın Işık da müvekkilinin örgüt üyesi olmadığını öne sürerek, yurt dışına yolladığı paraların, çocukları ve yeğeninin eğitim ve barınma masrafı olduğunu söyledi.

Müvekkilinin ticari ve sağlık açısından sorunlar yaşadığını ifade eden Işık, sanığın tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıkla ilgili MASAK raporunun onaylı örneğinin mahkemeye gönderilmesine, iddianamede beyanları bulunan kişilerin tanık olarak dinlenmelerine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :