Kocaeli'de 3. "Zayıf Yer Hareketleri Gözlem İstasyonu" kuruldu

Kocaeli'de 3. "Zayıf Yer Hareketleri Gözlem İstasyonu" kuruldu

Gözlem istasyonu, Kandıra ve Gebze'den sonra ilde kurulan 3'üncü istasyon olma özelliğini taşıyor

KOCAELİ (AA) - Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından, Kocaeli'nin Körfez ilçesinde "Zayıf Yer Hareketleri Gözlem İstasyonu" kuruldu.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, AFAD tarafından Şemsettin köyü yakınlarında istasyon için belirlenen bölgenin, Orman İşletme Müdürlüğünden kullanım tahsisli temin edilerek gözlem istasyonu kurulduğu belirtildi.

Kocaeli İl AFAD Müdürlüğü teknik ekipleri ve AFAD Başkanlığından gelen uzmanların gözetiminde kurulan hız ölçer gözlem istasyonuyla ildeki zayıf yer hareketi ölçüm istasyonu sayısının Kandıra ve Gebze'den sonra 3'e çıktığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, AFAD Başkanlığı ve kentteki bazı işletmelerin birlikte işlettikleri 29 kuvvetli yer hareketi - ivme ölçer gözlem istasyonlarıyla 32'ye yükselen deprem istasyonu sayımızın arttırılması için de çalışmalar devam ediyor. Körfez Şemsettin köyünde kurulan Deprem Gözlem İstasyonuyla ülkemizdeki zayıf yer hareketleri istasyonu sayısının 250'ye yükseldiği bilgisini veren AFAD Başkanlığı uzmanları, bu istasyonlarla tüm ülkedeki yer hareketlerinin izlendiğini vurguladı. Deprem Gözlem İstasyonları, yer hareketleri etki düzeyi belirleme çalışmaları, deprem raporlamaları, tehlike ve risk azaltma ile haritalandırma faaliyetlerinde veri tabanı oluşturmaya katkı sunuyor."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :