Kocaeli'de 1. Girişimcilik Zirvesi

Kocaeli'de 1. Girişimcilik Zirvesi

GTÜ Rektörü Prof. Dr. Görgün:- "Girişimcilik, işsizlik sorununa önemli bir çözüm olanağı sunduğu gibi ekonomik büyümenin de önemli bir bileşenidir"- "21. yüzyılın yapılanmasında girişimcilik, Ar-Ge, yenilikçilik vazgeçilmez başarı faktörleri haline geldi.

KOCAELİ (AA) - Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) tarafından Kocaeli'de 1. Girişimcilik Zirvesi gerçekleştirildi.

Çayırova'daki bir otelde düzenlenen zirvede Türkiye'nin başarılı girişimcileri ve sektörlerinde fark yaratmış öncü sanayi liderleri, geleceğin girişimcileriyle bir araya geldi.

Zirvenin açılışında konuşan GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, belirlenen politikaları uygulayacak girişimciler olmadığı takdirde yeni yatırımların gelişemeyeceğini söyledi.

Görgün, "Girişimcilik, işsizlik sorununa önemli bir çözüm olanağı sunduğu gibi ekonomik büyümenin de önemli bir bileşenidir" diyerek, girişimcinin toplumsal fayda yaratan ekonomik bir aktör olduğunu kaydetti.

Görgün, Türkiye'de istihdamın büyük kısmının KOBİ'ler tarafından karşılandığını anımsatarak, "Bu düşünüldüğünde girişimciliğin önemi hem istihdam hem üretim açısından karşımıza çıkmaktadır. 21. yüzyılın yapılanmasında girişimcilik, Ar-Ge, yenilikçilik vazgeçilmez başarı faktörleri haline geldi. Bu faktörleri zekice kullanan, hızla ve esneklikle şekillendiren genç girişimciler oyunun kurallarını belirleme hakkına sahiptirler. Girişimciliğin desteklenmesi konusunda üniversitelere büyük sorumluluk düşmektedir. Girişimcilik, Ar-Ge, yenilikçiliğin altyapısı üniversiteye gelen gençlerimizde mevcuttur. Önemli olan eğitim sürecinde onlardaki cesareti girişime, merak duygusunu araştırmaya ve yaratıcılıklarını yenilikçiye dönüştürebilmektir" şeklinde konuştu.

- Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da üniversitenin bilimsel olarak dönüşüme öncülük edeceğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Türkiye bugün dünyanın 16'ncı, Avrupa'nın da 6'ncı büyük ekonomisi. Ama kapasitemiz, zenginliklerimiz ve enerjimiz bunun çok daha ötesinde. Bizim bir hedefimiz var, 2023'de Türkiye'yi ilk 10 büyük ekonomi ve ülke arasına taşımak. Yapar mıyız? Yapacağız inşallah. Bütün büyük yolculuklar kararlı ama emin küçük adımların sonunda hedefe ulaşır. Sizler bunu sağlayacak ve katkı koyacak gençlersiniz. Bu hedefin elde edilmesinin en önemli kavramlarından birisi de girişimciliktir. Girişimcilik kalkınmayı sağlayan en büyük heyecan ve enerji olmasına rağmen gençlerden başlayarak her alanda istediğimiz düzeyin çok gerisinde kaldı. Kendi işinizi, kendi işinize dayalı gelecek serüveninizi korkmadan kendiniz yazın. Donanımınız, bilginiz, heyecanınız ve donanımınız olursa, doğru zamanda, doğru kişilerle, doğru hedefe ve istediğiniz düzeye ulaşırsınız."

Konuşmaların ardından Türkiye'nin en başarılı girişimcileri ve sektörlerinde fark yaratmış öncü sanayi liderleri, bilgi ve tecrübelerini katılımcılara aktardılar. Sempozyumun ardından katılımcılara plaket takdim edildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı