Kocaeli zirai yatırımlarla ekonomiye katkı sağlayacak

Kocaeli zirai yatırımlarla ekonomiye katkı sağlayacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca geçen yıl hizmete sokulan sulama tesisleriyle ülke ekonomisine yıllık 1 milyon liradan fazla katkı sağlanması hedefleniyor- Bakan Eroğlu:- "Projelerle zirai arazilerimizi suya kavuşturmaya, vatandaşlarımızı ve toprağımızı m

KOCAELİ (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 2017'de hayata geçirilen sulama tesislerinin, ülke ekonomisine yıllık 1 Milyon TL'den fazla katkı sağlayacağı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, ülke genelinde yatırımlara ara vermeden devam edildiği, Kocaeli’de özellikle su alanında yeni tesisler açılarak, vatandaşa hizmetin sürdürüldüğü belirtildi.

Çalışmaların, şehirlere içme suyu temin eden, zirai arazileri modern sulama tesisleriyle suya kavuşturan, insanları ve toprağı taşkın zararlarından koruduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bakanlığa bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen projelerin uygulandığı Kocaeli’de, 2017'de 2 tesis hizmete açıldı.1 Ocak-31 Aralık 2017 tarihleri arasında Kocaeli’de bir adet sulama tesisi ile 1 adet taşkın koruma tesisini hizmete açan Bakanlık, bu tesisler için 3 milyon 427 bin TL tutarında harcama yaptı. Tamamlanan sulama tesisleri ile bin 110 dekar zirai araziyi suya kavuşturan bakanlık, bu tesislerle ülke ekonomisine de yıllık 1 milyon 331 bin TL katkı sağlamayı hedefliyor. Ayrıca hizmete açılan taşkın koruma tesisleriyle 1 meskun mahal ve 400 dekar arazi taşkın zararlarından korunacak."

Açıklamada görüşlerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kocaeli'de büyük yatırımlara imza attıklarına işaret ederek, "Bakanlık olarak hangi şehrimizin neye ihtiyacı varsa belli bir planlama çerçevesinde yatırım yapmaya ve bu ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz. Kocaeli’de sadece geçen yıl 2 adet tesisi hizmete açtık. Burada halihazırda devam eden projelerimiz var. Bu projelerle zirai arazilerimizi suya kavuşturmaya, vatandaşlarımızı ve toprağımızı, muhtemel taşkın zararlarından korumaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :