Kocaeli sınırlama getirdi, Konya'da hala sınırsız

Kocaeli sınırlama getirdi, Konya'da hala sınırsız

Konya'da 65 yaş üzeri vatandaşlara verilen ücretsiz ulaşım hakkı, mesai çıkış saatlerinde diğer vatandaşların tepkisine neden olurken, aynı dertten muzdarip olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi uygulamada düzenlemeye gitti.

Konya'da, 65 yaş ve üzeri vatandaşlara sağlanan ücretsiz ulaşım hakkı, kentin toplu taşıma sisteminde tartışmalara neden oluyor. Özellikle iş çıkış saatlerinde yaşanan yoğunluk, diğer vatandaşların tepkisine sebep oluyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin 65 yaş üzeri vatandaşlara sunduğu bu hizmet, yaşlıların toplu taşıma araçlarını daha rahat kullanmalarını sağlarken, diğer yolcular arasında gerginliklere yol açıyor. Özellikle öğrenci ve çalışanların, iş ve okul saatlerindeki yoğun trafiğe eklenen bu durum, şehir içi ulaşımda sorunları beraberinde getiriyor.

65.jpg

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sınırlama getirdi

Konya'da sınırsız olarak sunulan 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik ücretsiz toplu ulaşım hizmetinin aksine, Kocaeli'de bu uygulama yeni bir düzene girdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımada 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 60 yaş ve üzeri indirimli bilet kullananların günlük kullanımını sınırlıyor.

Artık, 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 60 yaş ve üzeri indirimli bilet kullananlar için günlük sadece dört kez ücretsiz biniş hakkı sağlanacak. Bu kapsamda öğretmenlere de günlük 4 ücretsiz biniş hakkı verilirken, sınıra ulaşan kart sahipleri geri kalan seyahatlerinde tam ücret ödeyecekler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum