Kocaeli 81 ilden "bin muhtarı" ağırlayacak

Kocaeli 81 ilden "bin muhtarı" ağırlayacak

İzmit Belediyesi tarafından 16 Ekim Pazar günü "1000 Muhtarın İzmit Buluşması" etkinliği düzenlenecek- İzmit Belediye Başkanı Doğan:- "81 ilden muhtar dernek yöneticilerinden oluşan yaklaşık bin muhtarı şehrimizde misafir edeceğiz. Muhtarlarımıza yaptıkla

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de Muhtarlar Günü dolayısıyla düzenlenecek etkinliğe 81 ilden bin muhtar katılacak.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, düzenlediği basın toplantısında, bir ilki daha gerçekleştirerek, yurdun dört bir yanından 16 Ekim’de muhtarları İzmit'te konuk edeceklerini söyledi.

Göreve geldiği 2009'dan beri muhtarlarla son derecek uyumlu çalıştıklarını dile getiren Doğan, "Türkiye'ye model olacak bir işbirliğini oluşturduk." dedi.

Doğan, Muhtarlık Hizmet Birimi kurduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 3 yıl önce 'Herkesin bir günü var da neden muhtarların da bir günü olmasın' diyerek mahallenin, annesi, babası, dert annesi, dert babası olan, her yönüyle devletimizin eli ayağı olan muhtarlarımızın gününü kutlamaya başlayan ilk belediye de İzmit Belediyesidir. Bizim sevincimiz, 7,5 yıl önce başlattığımız muhtarlık hizmet birimimizin bugün hukuki bir kurum haline gelerek ilçe belediyelerinde muhtarlık müdürlüğü, büyükşehir belediyelerinde de muhtarlık daire başkanlığına dönüşmesiyle 3 yıl önce başlattığımız Muhtarlar Günü'nün resmi gün ilan edilmesidir. Bunun da gururunu da yaşamak hakkımız. Şimdi yeni bir modeli daha yaparak, İzmit'te tüm Türkiye’deki muhtarların buluşmasını sağlayacağız. Bu etkinlik ve kutlamaların Türkiye boyutuna taşınmasını arzu ediyoruz. 81 ilden muhtar dernek yöneticilerinden oluşan yaklaşık bin muhtarı şehrimizde misafir edeceğiz.”

Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Vedat Yoldaş da Doğan'ın kendilerine ayrı bir değer verdiğine işaret ederek, "Türkiye'nin en şanslı muhtarları bizim ilimizdedir. Göreve geldiği ilk günden beri bizleri her zaman önemseyip ayrı bir değer veren başkanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır." ifadesini kullandı.

"1000 Muhtarın İzmit Buluşması" etkinliği, 16 Ekim Pazar günü bir otelde gerçekleştirilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :