"Kocaeli 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği Eğitim ve Eğlence Festivali" sona erdi

"Kocaeli 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği Eğitim ve Eğlence Festivali" sona erdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 8'incisi düzenlenen ve 41 ülkeden yaklaşık bin çocuğun katıldığı festival bitti- Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu: "Bu çocuklar Türkiye'yi tanıyor. Gelecekte inanıyorum ki bu çocuklar bir gönül elçi

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 8'incisi düzenlenen ve 41 ülkeden yaklaşık bin çocuğun katıldığı "23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği Eğitim ve Eğlence Festivali" sona erdi.

Bu yıl "Bilim" temasıyla gerçekleştirilen festival, 200'ün üzerinde bilim düzeneğinin yer aldığı Kocaeli Bilim Merkezi'nde kutlandı. Çocuklar burada, "Algı ve Gerçeklik Galerisi", "Dene ve Gör Galerisi" ve "Dinamik Dünyamız Galerisi"ni gezerken hem eğlendi hem de öğrendi.

Dinamik Dünya Galerisi içerisinde "Hava-Su" alanında gaz modeli, damlalar, girdap, tornado, "Yaşam" alanında hücre ve DNA modeli, canlıların şekilleri, "Dünya" alanında dünya çekirdek modeli, kayalar-fosiller, deprem, 3 boyutlu Kocaeli haritası, volkan ve heyelan videoları, "Güneş Sistemi" alanında güneş yolu modeli, ayın evreleri, gelgitler, uzay fotoğrafları, güneş sistemi modeli, evren alanında tayflar, güneş yüzeyi, yerçekimi kuyusu gibi düzeneklerle keyifli zaman geçirdiler.

Bilim merkezindeki atölyelerde deneyler gerçekleştiren çocuklar, güneş panelinin çalışma sisteminden, hidrojenik yakıt kullanımını içeren elektroliz deneyi ve matematik şifreleme yöntemine kadar birçok konuyu eğlenerek öğrenme imkanı buldu. Çocuklar, stantlarda zeka oyunları da oynayarak, kriptoloji (şifreleme sistemi) ile ilgili farkındalık çalışmalarına katıldı.

4 günden beri devam eden festivalin son gününde, 41 ülkeden gelen yaklaşık bin çocuk ile festival boyunca yanlarında kaldıkları Türk ailelerin katıldığı bir de piknik yapıldı.

Seka Park alanında çeşitli etkinliklerin gerçekleştirildiği piknikte çocuklar uçurtma uçurdu, top oynadı. Etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da katılarak, çocuklarla yakından ilgilendi.

-"Gelecekte bu çocuklar bir gönül elçisi, bir kültür elçisi, bir Türkiye sevdalısı olacaklar"

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın Türkiye'deki anlamının büyük olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesi olarak 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği Eğitim ve Eğlence Festivali'nin 8'incisini düzenlediklerini anımsatan Karaosmanoğlu, "Dünyanın 41 ülkesinden binin üzerinde çocuğu, bazen aileleriyle Türkiye'ye getiriyoruz. Kocaeli'ne getiriyoruz. Burada misafir ediyoruz. Otellerde değil bizzat evlerde kalıyorlar. Güzel, temiz ailelere emanet ediyoruz. Aileler onları yediriyor, içiriyor, gezdiriyor. Bu çocuklar Türkiye'yi tanıyor. Gelecekte inanıyorum ki bu çocuklar bir gönül elçisi, kültür elçisi olacaklar. Bir Türkiye sevdalısı olacaklar, çünkü bu bir hafta boyunca burada öyle güzel dostluklar kuruyorlar ki dönüşte bütün çocukların gözleri yaşlı, ağlayarak ayrılıyorlar." diye konuştu.

İbrahim Karaosmanoğlu, bu yıl festivali "Bilim" teması ile gerçekleştirdiklerine dikkati çekerek, "Kocaeli Bilim Merkezinde çocuklarımız eğlendiler, merak ettiler. Türkiye'deki bu gelişimi çocuklar bizzat görerek öğrendiler. Amacımız, eğlendirerek çocuğu ilgili hale getirmek. Bilime karşı merakını arttırmak. Çocuk dünü de öğrensin, bugünü de. Çocuklarımız yarına, geleceğe hazırlansın amacıyla bunu yapıyoruz. Festival çok güzel geçti. Çocuklar yarından itibaren ülkelerine dönmeye başlayacak. Aileleri de çok memnun." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :