Kocaçay Deresi üzerinde ebru sergisi

Kocaçay Deresi üzerinde ebru sergisi

Manyaslı ebru sanatçısı Şimşek, eserlerini birbirine bağlayarak Kocaçay Deresi üzerinde sergiledi

BALIKESİR (AA) - Manyaslı ebru sanatçısı Osman Şimşek, suyun üzerinde rengarenk bir görüntü oluşturacağı düşüncesiyle eserlerini birbirine bağlayarak Kocaçay Deresi üzerinde sergiledi.

Emekli öğretmen 67 yaşındaki Osman Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır ebru sanatı ile uğraştığını, çok sayıda öğrenci yetiştirdiğini ve eserlerinin ülke genelinde pek çok sergide izlenime sunulduğunu söyledi. 

Ebru sanatına yönelik farkındalık oluşturmak için yapılmamış bir etkinliğe imza atmak istediğini ifade eden Şimşek, "Manyas Kocaçay Deresi üzerinde 60 metre uzunluğundaki ebru eserlerimi suyun üzerine yayarak rengarenk bir görüntü oluşmasını arzuladım. Ancak suyun sığ olmaması nedeniyle istediğim sonucu tam olarak alamadım" dedi.

Şimşek, su üzerinde ebru sergisi projesinden vazgeçmediğini belirterek, şunları söyledi: 

"Amacım su ve boyanın sanat gücü ile birleştiği eserlerimi dünyada ilk kez suyun üzerinde sergilemek. Kocaçay Deresi'ndeki bu ilk denememde istediğim sonuca ulaşamadım. Eksiklikleri görme fırsatı buldum. Bu eksiklikleri giderip sahillerde ve daha derin sularda görsel olarak renk şölenini yaşatmak istiyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı