Koç: 10 Ocak Çalışan Gazetecilerin Günü’nü kutladı

Koç: 10 Ocak Çalışan Gazetecilerin Günü’nü kutladı

10 Ocak çalışan gazeteciler günü nedeniyle Diyanet-Sen Konya Şube Başkanı Ali Koç yazılı bir basın açıklaması yaparak çalışan gazetecilerin ‘Gazeteciler Günü’nü’ kutladı.

10 Ocak çalışan gazeteciler günü nedeniyle Diyanet-Sen Konya Şube Başkanı Ali Koç yazılı bir basın açıklaması yaparak çalışan gazetecilerin ‘Gazeteciler Günü’nü’ kutladı.

Konya Şube Başkanı Ali Koç;  “Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medya, demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biridir. Güçlü gazeteci, güçlü basın kuruluşunu, güçlü basın kuruluşları da güçlü demokrasinin tesisini oluşturacaktır. Bu vesileyle bütün gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutluyorum” dedi.

Kamuoyunu bilgilendirme, haber verme ve halk adına denetim yapma gibi son derece önemli görevler yürüten basın çalışanlarına demokrasinin tüm kurumlarıyla yerleşmesi açısından da önemli görevler düştüğünü belirten Başkan Koç,”Bu önemli görevi yerine getirmek için her şartta görevleri peşinde koşan gazetecilerimiz düzenli bir mesaisi olmadan, halkı bilgilendirmek için verdiği mücadele her türlü takdirin üzerindedir. Ancak sendikal örgütlenme oranın düşük olduğu, iş güvencesinin olmadığı ve alın terinin karşılığının alınamadığı sektörde öncelikli konu sendikal örgütlenme olmalıdır. Bugünün, iş güvencesinin olduğu, sendikal örgütlenmenin önünün açıldığı, sosyal ve ekonomik hakların teslim edildiği bir gün olmasını temenni ediyoruz. Tarihin her döneminde milletin müşterek sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde başarıyla yerine getirebilmek için mesleki zorluklarına rağmen vazifesini en iyi şekilde ifa etmeye çalışan basınımızın, düşünce ve görüş zenginlikleriyle, toplumun bilgilenmesi ve bilinçlenmesinde, huzur ve güven ortamının güçlendirmesindeki rolü büyüktür.

Başkan Koç; “Bu duygu ve düşüncelerle bütün basın çalışanlarımızın ilkeli ve tarafsız bir anlayışla devam edeceğine inandığımız çalışmalara da başarılar diler, bu vesileyle Konya’da ve ülkemizin her yerinde halkımızın sesi olan, hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan her türlü ortam ve şartlarda görevini yaparak rızkını helal yollardan kazanan basın yayın kuruluşlarının tüm yönetim ve çalışanlarının ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü’ kutlar; başarılı çalışmalarının devamını dilerim” dedi.