"KOBİ'ler İçin Nefes Kredisi" projesi

"KOBİ'ler İçin Nefes Kredisi" projesi

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş:- "Kampanyaya 10 milyon lira yatırarak üyelerimizin 100 milyon lira kredi kullanmasını sağlayacağız"

İZMİR (AA) - İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, odalarının "KOBİ'ler İçin Nefes Kredisi" projesine 10 milyon lira kaynak aktararak katılacağını belirterek, bu sayede üyelerinin 100 milyon lira kredi kullanmasını sağlayacaklarını ifade etti.

Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, proje dahilindeki bankalara, 1 yıl vadeli yıllık yüzde 7,5 faizle para yatıran oda ve borsalar üyelerinin, aynı bankalardan yatırılan miktarın 10 katına kadar kredi kullanabileceğini bildirdi.

Üyelerin kullanacağı kredilerin faiz oranının yüzde 9,90 ve vadesinin de 1 yıl olacağını belirten Demirtaş, KOBİ niteliğindeki İTO üyelerinin en büyük sıkıntılarının başında finansmanın geldiğini ifade etti. Demirtaş, şunları kaydetti:

"Üyelerimizin şu anda her zamankinden daha fazla ucuz finansmana, uygun koşullarda krediye ihtiyacı var. Bu nedenle odamızın tüm imkanları zorlayarak 10 milyon lira ile bu kampanyaya katılıyoruz. Diğer yandan bilindiği gibi yeni hizmet binamızı inşa ediyoruz. İnşaat için bütçe olanakları fazla olmadığı halde kampanyaya 10 milyon lira yatırarak üyelerimizin 100 milyon lira kredi kullanmasını sağlayacağız. Üyelerimizden talep gelirse bir 10 milyon daha yatırıp 100 milyon lira daha kredi kullanmalarını sağlayabiliriz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :