"KOBİ Dolu Anadolu Teknoloji Buluşmaları"

"KOBİ Dolu Anadolu Teknoloji Buluşmaları"

Türk Telekom Grubu Kurumsal Satış Genel Müdür Yardımcısı Boysan:- "KOBİ'lerimizin küresel rekabette teknolojiyi yanında hissederek yola çıkmalarını istiyoruz"- "Türkiye genelinde 1 milyon KOBİ ile iş yapıyoruz"

MALATYA (AA) - Türk Telekom Grubu'nun, iş dünyasındaki yeni fırsatları ve teknolojinin markalara katkısını aktarmak amacıyla düzenlediği "KOBİ Dolu Anadolu Teknoloji Buluşmaları"nın ikincisi Malatya'da gerçekleşti.

Türk Telekom Grubu Kurumsal Satış Genel Müdür Yardımcısı Kadir Boysan, bir otelin konferans salonunda düzenlenen basın toplantısında, "KOBİ Dolu Anadolu Teknoloji Buluşmaları"yla grubun entegre yapısını ve yenilenen kurumsal vizyonunu Malatyalı KOBİ'lerle paylaştıklarını söyledi.

Teknoloji danışmanı olarak global rekabette bir üst lige yükselmek isteyen tüm şirketlerin yanında olduklarını vurgulayan Boysan, bu kapsamda Malatya'da 250 yakın Türk Telekom Grup çalışanı ile hizmet verdiklerini aktardı.

Müşteri odaklı yaklaşımlarıyla KOBİ'lerin sabit ses, geniş bant ve mobilde tüm iletişim ihtiyaçlarını tek noktadan karşılayan yegane adres olduklarını kaydeden Boysan, "Artık tüm KOBİ'lere tek adreste tek bir temsilci üzerinden hizmet vereceğiz. Bir başka ifadeyle tüm müşterilerimizin teknolojik, iletişim ve erişim ihtiyaçları tek bir elden giderilebilecek. KOBİ'lerimizin küresel rekabette teknolojiyi yanında hissederek yola çıkmalarını istiyoruz. Bunun için çaba sarf ediyoruz. Malatya'da fiber yatırımlarımız 3 bin kilometreyi yaklaşmış durumda" diye konuştu.

Boysan, Malatya'daki 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgelerinin fiber altyapıya kavuştuğunu hatırlatarak, 3. Organize Sanayi Bölgesi için ise hazırlıklara başladıklarını, en kısa sürede oraya da bu hizmetin ulaştırılacağını kaydetti.

KOBİ'lerin sadece bugüne değil, yarına da hazır olmalarını sağlayacak yeni nesil çözümler sunmaya odaklandıklarını aktaran Boysan, "Türkiye genelinde 1 milyon KOBİ ile iş yapıyoruz" dedi.

- 10 yılda 20 milyar lira yatırım

Türk Telekom Kurumsal Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Mert Başar de teknoloji olmadan ekonomilerin gelişemediğini belirterek, bugün dünya ekonomisinin en tepesindeki aktörlerin teknolojiyle var olduklarını söyledi.

Başar, ekonominin can damarının KOBİ'ler olduğunu vurgulayarak, "KOBİ'ler teknolojiyi kullanamaz, rekabetçi olamazsa Türkiye'nin dünya liginde rekabetçi olma imkanı yok" diye konuştu. 

Türk Telekom'un Türkiye'nin en çok yatırım yapan teknoloji şirketi konumunda bulunduğunu dile getiren Başar, şunları kaydetti:

"2005'den bu yana 20 milyar lira yatırım yaptık. Türkiye'de açık ara en büyük fiber altyapının sahibi şirket Türk Telekom. Malatya'da 13 bin eve fiber altyapıyı ulaştırdık. Malatya fiber internet konusunda Türkiye'nin en hızlı büyüyen şehri. Sanayi ve Ticaret Odasıyla teknoloji danışmanlığı protokolü imzaladık. Malatya'da 21 bin KOBİ Türk Telekom Grubu hizmetlerinden faydalanıyor."

Çeşitli konularda panellerin gerçekleştirildiği zirvenin sonraki durakları Trabzon, Konya, Denizli, Eskişehir, İzmir, Afyonkarahisar ve İstanbul olacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı