KOBİ Destek (Nefes) Kredisi yürürlükte

KOBİ Destek (Nefes) Kredisi yürürlükte

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, KOBİ Destek (Nefes) Kredisi kullanmak isteyen firmaların 8 bankaya başvurulabileceğini...

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, KOBİ Destek (Nefes) Kredisi kullanmak isteyen firmaların 8 bankaya başvurulabileceğini belirtti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) finansman desteği, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) katkılarıyla oluşturulan KOBİ Destek (Nefes) Kredisi için müracaatlar başladı.

Konu hakkında bilgi veren Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, "31 Ağustos'ta TOBB Yönetim Kurulu Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan ile Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak, KOBİ Destek (Nefes) Kredisi için protokol imzalamışlardı. O protokol çerçevesinde Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri, belirtilen bankalara KOBİ Destek Kredisi için başvurabilecekler" dedi.

Serteser, açıklamasına şöyle devam etti:

"KOBİ Destek (Nefes) Kredisi, 6 ay anapara ödemesiz, 12 ay eşit taksitli geri ödemeli, toplam 18 ay vadeli olacak. Kullandırılacak kredinin brüt faiz oranı aylık yüzde 1,85 olarak belirlendi. İnanıyorum ki kurumlararası güçbirliğinin sonucu olan bu kredi ile firmalarımız nefes alacaktır."

Kaynak:Haber Kaynağı