Kobe sezon sonunda NBA'e veda edecek

Kobe sezon sonunda NBA'e veda edecek

Los Angeles Lakers'ın yıldız basketbolcusu Kobe Bryant:

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Los Angeles Lakers'ın ligdeki 20. yılını geçiren oyuncusu Kobe Bryant, sezon sonunda aktif kariyerini noktalayacağını söyledi.

Bryant, profesyonel sporcuların paylaşımda bulunduğu yeni medya platformu "The Players' Tribune"de yayımlanan yazısıyla 1996-97 sezonunda başladığı NBA mecarasına bu sezon sonunda nokta koyacağını açıkladı.

Lakers'ta 20 yıl oynayarak "Bir NBA takımının formasını en uzun süre giyen basketbolcu" unvanını elde eden Bryant, "Sevgili basketbol" başlıklı yazısında, kariyeri boyunca zihnini, bedenini ve ruhunu basketbola adadığını belirterek, "Babamın çoraplarını top gibi yuvarladığım ve maç kazandıran basketler attığımı hayal ettiğim 6 yaşımdan bu yana sana (basketbol) aşığım. Yalnızca rekabe beni çağırdığından değil, sen çağırdığın için en başından beri ter ve acıyla oynadım. Her şeyi senin için yaptım çünkü her zamankinden daha canlı hissetmemi sağlayan sendin" ifadelerini kullandı. 

37 yaşındaki all-star gard, emeklilik kararını şu sözlerle anlattı:

"6 yaşındaki bir çocuğun Lakers hayalini gerçekleştirdiğin için seni her zaman seveceğim. Fakat artık seni saplantılı biçimde sevmeye devam edemem. Bu sezon dışında sana verebileceğim bir şey kalmadı. Kalbim ve zihnim dayanabilir ancak bedenim artık 'elveda' demem gerektiğini biliyor."

NBA Başkanı Adam Silver da Bryant'ın basketbolu bırakacağını duyurmasının ardından yaptığı açıklamada, muhteşem kariyeri ve yaşattığı heyecan dolu anlar için yıldız oyuncuyu tebrik ederek, "17 kez all-star, bir kere de normal sezonun en değerli oyuncusu (MVP) seçilen, Lakers ile 5 şampiyonluk elde eden ve ABD Milli Takımı formasıyla 2 olimpiyat altın madalyası kazanan Kobe Bryant, dur durak bilmeyen çalışma ahlakıyla NBA tarihinin en büyük oyuncularından biri. NBA finalinde oynasın ya da boş bir salonda şut idmanı yapsın Kobe'nin, basketbola karşı koşulsuz şartsız bir sevgisi var" değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı