Kobani'de neler oluyor?  IŞİD püskürtüldü mü?

Kobani'de neler oluyor? IŞİD püskürtüldü mü?

Gelen haberlere göre Kobani Kürtlerin eline geçti... Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, YPG güçlerinin IŞİD’in 16 Eylül’den bu yana kuşattığı Kobani kasabasında kontrolü sağladığını açıkladı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin son açıklamasına göre Peşmerge destekli YPG güçleri, Kobani'de kasabanın kontrolünü sağlamayı başardı.Kasaba merkezi çevresindeki köylerde ise IŞİD varlığı sürüyordu.Örgüt 16 Eylül’den bu yana Suriye’nin kuzeyindeki Kürt kasabası Kobani’yi (Aynel Arap) kuşatma altında tutuyor. Özgür Suriye Ordusu’nun bazı unsurları, peşmerge güçleri YPG’ye destek verirken, ABD öncülüğündeki koalisyon uçakları da bölgedeki IŞİD mevzilerini vuruyor.

İKİ KRİTİK MAHALLE KÜRTLERE GEÇTİ: Peşmerge Komutanı Emid Muslih Zebari, “YPG savaşçıları ile beraber bugün Sanayi Mahallesi ile Kaniye Kurdan mahallelerini kontrol ettik. Kaniye Kurdan Mahallesi’nde şiddetli çatışmalar yaşandı” dedi. Zebari, çok sayıda intihar saldırganı bulunması nedeniyle temkinli davrandıklarını ve ağır ilerlediklerini söyledi.

YPG'DEN 76 METRELİK BAYRAK: Kobani'de IŞİD ile uzun süredir savaşan YPG, geçen hafta ele geçirdikleri stratejik öneme sahip Miştenur tepesine 76 metrelik bir YPG bayrağı asarak zaferini ilan etti. YPG güçleri stratejik açıdan büyük önem taşıyan Miştenur tepesine dev bayrak dikti. Kobani'nin yüzde 90'ını eline geçirdiği belirtilen YPG'nin dev bayrak astığı tepe, IŞİD'in ikmal yolunun üzerinde bulunuyor.