Koalisyon mu SEÇİM Mİ?

Koalisyon mu SEÇİM Mİ?

Hükümet kurma sürecinde, AK Parti ile CHP arasında gerçekleştirilen istikşafi görüşmeler, 5 ayrı oturumda yaklaşık 35 saat sürdü.

AK Parti adına Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile CHP adına Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç'un koordinesinde gerçekleşen AK Parti ve CHP heyetleri, toplam beş kez bir araya geldi. Görüşmede, konu başlıkları üzerinde çalışma yapan, ortak ajanda ve gündem maddeleri belirleyen AK Parti ve CHP heyetleri, "iki parti arasında, bir ortaklık yapısı çıkıp çıkmayacağını" değerlendirdi.

UZLAŞMA İHTİMALİ OLURSA!

Çelik ve Koç başkanlığındaki heyetlerin çalışmasının ardından uzlaşılan ve uzlaşılamayan başlıklar tek tek belirlendi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, uzlaşılamayan maddeler konusunda uzlaşma ihtimali görürse, koalisyon müzakerelerine geçiş için CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüşerek teklifte bulunacak. Ancak tabloda sağlıklı bir koalisyon hükümeti kurulması ihtimali görülmezse CHP'ye teşekkür edilecek.

ÜLKEYİ YENİ BİR SEÇİM BEKLİYOR

AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, Yazlık Yaylası Şenlikleri’nde yaptığı açıklamada 7 Haziran’da gerçekleşen genel seçimlere dikkat çekerek yeni bir seçimin de işaretini verdi. Özdemir,“Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu büyük bir özveriyle koalisyonun kurulması için tek tek muhalefet partilerin kapısını çaldı. Fakat anlaşılıyor ki diğer partiler koalisyona hazır değiller. Ülkemizi gelecek günlerde yeni bir seçim bekliyor” dedi.

Daha yüksek bir oy oranı için çalışacağız

AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, Başkan Yardımcıları Mustafa Baran, Nurettin Akmeşe, Edip Emre Görgülügil, Yusuf Uçar, Abdülkadir Özöğür ve il yönetim kurulu üyesi Fatih Ceylan’la birlikte gazetemizi ziyaret etti. Başkan Arat, “AK Parti İl teşkilatı olarak, sorumluluğumuzu yerine getirme gayretindeyiz. Daha güçlü AK Parti için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki seçim ne zaman olursa olsun daha yüksek bir oy oranı için çalışacağız” dedi. memleket.com.tr