Koalisyon için ibre o partiye döndü!

Koalisyon için ibre o partiye döndü!

Koalisyon görüşmelerine 'Ramazan Bayramı' arası veren AK Parti, yarından itibaren kritik kararlara imza atacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP, MHP ve HDP ile ilk tur görüşmeleri bayram öncesi tamamlamıştı. MHP ve HDP ile "şimdilik" koalisyon kapısı kapandı. CHP ile Ömer Çelik ve Haluk Koç koordinesinde yapılacak "istikşafi görüşmeler"den sonuç çıkarsa, "koalisyon müzakereleri"ne geçiş bekleniyor. 
MYK ve bakanları dinleyecek
Bunun için de önümüzdeki hafta AK Parti MYK ve Bakanlar Kurulu'nda değerlendirme yapılacak. Davutoğlu, bu değerlendirmeler ışığında, ikinci  tur görüşme konusunda karar verecek. Şu an ibre CHP'ye dönmüş durumda.  
'ERKEN SEÇİM' AK PARTİ'YE BAĞLI 
Erdoğan, seçimden ikinci parti çıkan CHP'ye "hükümet kurma" görevi vereceğini açıklamıştı. Buna karşın, MHP'nin, HDP'li formüllerde yer almama kararıyla, AK Parti'siz hükümet seçenekleri devre dışı kaldı. Bu nedenle AK Parti'nin alacağı kararlara muhalefetin bakışı, muhtemel erken seçimi gündeme getirecek.
BARAJ İNECEK Mİ? 
Başbakan Davutoğlu'nun, muhtemel koalisyon durumunda protokole koymak istediği "yüzde 10'luk seçim barajının düşürülmesi" konusunda AK Parti'nin de adım atması bekleniyor.  Siyasi partiler arasında uzlaşma olursa, gerekli düzenleme devreye sokulacak. 

3 DÖNEMlLİKLER: Muhtemel bir erken seçimde, partinin bazı isimleri üç dönem kuralına takılan isimler için değişiklik talep ediyor. Kaynak : Akşam