Koalisyon güçlerinden "Yemen'deki okul saldırıları" suçlamasına ret

Koalisyon güçlerinden "Yemen'deki okul saldırıları" suçlamasına ret

RİYAD (AA) - Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Nisan 2019 ve Ocak 2017'de Yemen'de 2 okul yakınına hava saldırısı düzenlediği yönündeki...

RİYAD (AA) - Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Nisan 2019 ve Ocak 2017'de Yemen'de 2 okul yakınına hava saldırısı düzenlediği yönündeki suçlamayı reddetti.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'nın haberine göre, koalisyon güçlerinin Yemen'deki olayları değerlendirmek için görevlendirdiği heyetin sözcüsü Mansur el-Mansur, uluslararası örgütlerin, koalisyon güçlerinin Yemen'deki askeri operasyonlarında hatalar yaptığı yönündeki suçlamalarıyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Mansur, Nisan 2019'da Yemen'in başkenti Sana'nın Savan bölgesinde, Ocak 2017'de de Sana'ya bağlı Beni Misar köyündeki bir okul yakınına düzenlenen ve en az 15 çocuğun öldüğü, 100'den fazla kişinin de yaralandığı hava saldırısını koalisyon güçlerinin gerçekleştirdiği yönündeki suçlamayı reddetti.

Sözcü Mansur, "Araştırma sonucu koalisyon güçlerinin birinci okul çevresinde herhangi bir hava görevi gerçekleştirmediği anlaşıldı. Okul, koalisyon güçlerinin hedef alması yasaklı bölge içinde yer alıyor. Koalisyon güçleri, ikinci okula yaklaşık 150 metre uzaklıkta yer alan farklı 3 askeri hedefi hedef aldı." dedi.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de İran destekli Husiler ile Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirliklerinin (BAE) desteğini alan hükümete bağlı güçler arasında çatışmalar yaşanıyor.

Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulundururken, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten beri Husilere karşı hükümete destek amacıyla sürdürdüğü hava operasyonlarında zaman zaman çok sayıda sivilin toplu ölümüne yol açıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :