Koalisyon güçlerinden Sana’ya hava saldırısı: 6 ölü

Koalisyon güçlerinden Sana’ya hava saldırısı: 6 ölü

Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin başkent Sana'da yerleşim bölgesi yakınlarında düzenlediği hava saldırılarında 6 kişi...

Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin başkent Sana'da yerleşim bölgesi yakınlarında düzenlediği hava saldırılarında 6 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.

Koalisyon güçleri, Sana'da yerleşim bölgesi yakınlarında yer alan Husilerin kontrolündeki bölgelere hava saldırısı düzenledi. Başkanlık sarayı yakınındaki Faj Attan ve Jabal Nahdeen bölgelerindeki Husi kamplarına ve silah depolarına yönelik yoğun hava saldırıları nedeniyle patlamalar meydana geldiği ve birçok evin hasar gördüğü belirtildi.

Yerel kaynaklardan yapılan açıklamada, hava saldırısında 6 sivilin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Yemen'in başkent Sana da dahil olmak üzere ülkenin yoğun nüfuslu bölgeleri 2014'ten bu yana Husilerin kontrolü altında. Hükümeti destekleyen Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon güçleri, 2015 yılından bu yana Husilere karşı savaşıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı