Kmü'de "Üniversite Öğrencilerinin Dini Algı Ve Yönelimleri" Çalıştayı

Kmü'de "Üniversite Öğrencilerinin Dini Algı Ve Yönelimleri" Çalıştayı

KARAMAN (AA) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) İslami İlimler Fakültesi tarafından, "Üniversite Öğrencilerinin Dini Algı ve Yönelimleri" konulu...

KARAMAN (AA) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) İslami İlimler Fakültesi tarafından, "Üniversite Öğrencilerinin Dini Algı ve Yönelimleri" konulu çalıştay düzenlendi.

Fakülte dekanı Prof. Dr. Halit Çalış, KMÜ Konferans Salonu'nda yaptığı konuşmada, gençlik ve din konusunun her zaman gündemde yer alan bir konu olduğunu söyledi.

Gençliğin, dini hayatla irtibatının birçok araştırmaya konu olduğunu ifade eden Çalış, şunları kaydetti:

"Bu bağlamda İslami İlimler Fakültesi olarak başta milletimizin, özelde ise üniversitemizin gençlerinin durumlarının akademik bir çalışma ile gündeme getirilmesinin çok temel bir sorumluluk olduğuna inanıyoruz. Buna bağlı olarak da üniversitemizin bütün birimlerinde belli bir oransal veriyi esas alarak bir anket gerçekleştirdik. Çalıştayımızda da bu anketimizin sonuçlarını değerlendireceğiz ve durumumuzu tekrar gözden geçirme imkanı bulacağız."

KMÜ İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Bayer ise gençlerin çeşitli kimlikler altında toplandığını vurguladı.

Dini kurum ve sembollerin toplumdaki önemini kaybetmesi sürecini sekülerleşme olarak tanımlayan Bayer, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"Bir zamanlar toplum içerisinde din hakim iken, dinin kendi özerk alanına çekilmesi sekülerleşmenin bir örneğidir. Birebir dünyevileşme ile eş anlamlı olmayan bu kelime, aslında batı kaynaklıdır. Bunun yanı sıra sekülerleşme laiklik ile de aynı anlama gelmez. Bireyler, inançla ilgili hususlarda kitabi dindarlığı esas alırken, gündelik hayatta ise popüler dindarlığı esas almaktadır. Öğrencilerin okudukları bölümler onlar üzerinde etkilidir."

Kaynak:Haber Kaynağı