Kmü'de Türk Sporunun Sosyal Analizi Konferansı

Kmü'de Türk Sporunun Sosyal Analizi Konferansı

Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Azmi Yetim, "Spor insanın bedenen, fiziken, ruhen ve psikolojik gelişimine katkı sağlar ve insanı sosyalleştirir"

KARAMAN (AA) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, 'Türk Sporunun Yönetimsel ve Sosyal Analizi' konulu konferans düzenlendi.

Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Azmi Yetim, KMÜ Konferans Salonundaki konferansta, Türkiye'de sporun henüz kavranamadığını söyledi.

Sporun insanları sosyalleştirdiğini belirten Yetim, "Spor insanın bedenen, fiziken, ruhen ve psikolojik gelişimine katkı sağlar ve insanı sosyalleştirir. En kutsal varlığın mükemmel hale gelmesinde sporun önemi büyüktür" dedi.

Yetim, Avrupa’da yaş ortalamasının 90’lara dayandığını bunda sağlıklı beslenme ve sporun önemli bir etkisi olduğunu ifade ederek, Türkiye’de gerek inanışların gerekse hayat tarzından dolayı insanların 40’lı ve 50’li yaşlarda çöktüğünü dile getirdi.

Türkiye’de sporun en başından beri bir devlet politikası olarak benimsendiğine ve spora yeterli kaynak ayrıldığına dikkat çeken Yetim, "90 küsur yıldır bu işe önem verilmiş, ancak kaynaklar doğru kullanılmamıştır. O kaynaklarla daha iyi bir spor eğitimi ve daha üst düzey tesisler yapılabilirdi" şeklinde konuştu.

Türkiye’nin 25 milyondan fazla genci olmasına rağmen yetenek seçimini doğru yapamadığına da değinen Yetim, daha az insan kaynağına sahip ülkelerin sporda Türkiye’den daha önde olduğunu kaydetti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı