KMÜ'de internet, sosyal medya bağımlılığı tartışıldı

KMÜ'de internet, sosyal medya bağımlılığı tartışıldı

KARAMAN (AA) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nde (KMÜ) "Bilinçli Aile, Duyarlı Gençlik" konulu konferans düzenlendi. Eğitimci Yazar Sıtkı Aslanhan,...

KARAMAN (AA) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nde (KMÜ) "Bilinçli Aile, Duyarlı Gençlik" konulu konferans düzenlendi.

Eğitimci Yazar Sıtkı Aslanhan, KMÜ 15 Temmuz Konferans Salonundaki konferansta, sosyal medya, teknoloji ve internetle birlikte yetişen neslin çok büyük sorunları olduğunu söyledi.

Yeni neslin internet ve teknoloji bağımlılığı, kafe, dışarıda yemek yeme gibi alışkanlıkları olduğuna dikkat çeken Aslanhan, şunları kaydetti:

"Yeni neslin aidiyetleri yok. Bu yüzden milli duygulardan uzaklar, aile ve arkadaşlık bağları çok zayıf. Meseleler üst üste gelince intihardan ve şiddetten kaçınmıyorlar. Bir projedir bu; dünya vatandaşı olmaya çalışıyorlar, dinlere ve ideolojilere karşı soğuklar ancak sözde aktivistler. En önemlisi de dikkatleri birkaç dakika ile sınırlı; düşünmeden ani kararlar alıyorlar, okumak yerine fotoğraf ya da video izlemeyi tercih ediyorlar. Hafızaları ve öğrenme kabiliyetleri bir önceki nesle göre daha az ve evlenip tek bir kişi ile ömür geçirmeye, çocuk sahibi olmaya da sıcak bakmıyorlar."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :