KMD ve GPD'den yeni bir istihdam projesi

KMD ve GPD'den yeni bir istihdam projesi

Kategori Mağazacılığı Derneği ve Gıda Perakendecileri Derneği, PERAVOC Perakendede Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Merkezi ile sektör mesleklerine dair mesleki belgelendirme yapacak

İSTANBUL (AA) - Kategori Mağazacılığı Derneği (KMD) ve Gıda Perakendecileri Derneği (GPD), PERAVOC Perakendede Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Merkezi ile sektör mesleklerine dair mesleki belgelendirme yapacaklarını açıkladı.

KMD ve GPD'nin ortak açıklamasına göre, İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle hayata geçirilen proje sayesinde çalışanlar mesleki bilgilerini belgelendirirken, iş başvurularında avantaj sağlayan bu belgeyle AB ülkelerinde de kendilerini ispatlayabilecekler. İşverenler ise yeterlilik belgeli personel çalıştırdığında önemli teşviklerden faydalanabilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen GPD ve KMD Genel Sekreteri Füsun Tavus, ilk etapta bilgi teknolojileri satış elemanı, bilgi teknolojileri satış sorumlusu ve bilgi teknolojileri çözümleri uzmanı mesleklerine dair yeterlilik sınavları için Mesleki Yeterlilik Kurumu'ndan (MYK) yetki alacak PERAVOC Belgelendirme Merkezi'nin, farklı iş kolları da dahil edilerek perakende sektörüne daha geniş bir alanda hizmet verebileceğini belirtti.

Sınavlar sonucunda elde edilebilecek Mesleki Yeterlilik Belgesi'nin bireylerin, söz konusu meslekler için ulusal çapta tanımlanan bilgi, beceri ve yetkinliğe sahip olduğunu göstereceğini belirten Tavus, "Tehlikeli sınıfa giren mesleklerde çalışanlar için zorunlu hale getirilen mesleki yeterlilik belgeleri, PERAVOC tarafından sınavları yapılacak mesleklerde zorunlu değil. Ancak işverenlere getirilen teşvikler ve çalışanlara sunduğu avantajlar açısından uzun dönemde büyük fayda sağlıyor." ifadelerini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :