KKTC'den Afrin'e gönüllü askerlik başvurusu

KKTC'den Afrin'e gönüllü askerlik başvurusu

Rauf R. Denktaş Düşüncelerini Yaşatma Derneğinden 50 kişilik bir grup, Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla gönüllü askerlik için başvuruda bulundu- Dernek Başkanı Akça:- "Aziz vatan uğruna şehadet şerbeti içmeye hazırız. 1974 yılında Kıbrıs Türkünü ku

LEFKOŞA (AA) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Rauf R. Denktaş Düşüncelerini Yaşatma Derneğinden 50 kişilik bir grup, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütü PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla gönüllü askerlik için başvurdu.

Başkent Lefkoşa'daki Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Asal Şubeye başvuruda bulunan dernek başkanı Latif Akça, 50 kişilik imza listesi ile birlikte başvuru metnini sundu.

Müracaatın ardından açıklamalarda bulunan Akça, Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekatı'nın gerekli olduğunu belirterek, bunun milli bir duruş olduğunu söyledi.

“Aziz vatan uğruna şahadet şerbeti içmeye hazırız." diyen Akça, "1974 yılında Kıbrıs Türkünü kurtarmak için Ada'ya gelip gözlerini kırpmadan canlarını bu uğurda feda etmiş şehit ve gazilere bu borcu seve seve ödemeye hazırız." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :