KKTC'de Halk, Cumhurbaşkanı Seçimi İçin Sandık Başında

KKTC'de Halk, Cumhurbaşkanı Seçimi İçin Sandık Başında

Bağımsız adaylar Eroğlu ve Akıncı oylarını kullandı- KKTC Cumhurbaşkanı ve bağımsız aday Eroğlu: - "Vatandaş, bugün iradesini sandığa yansıtacaktır. Sandığa yansıyan irade akşam ağır ağır belli olmaya başlar"- Bağımsız aday Akıncı: - "Kıbrıs Türk toplumu

LEFKOŞA (AA) - KKTC'deki cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda yarışan bağımsız adaylar Derviş Eroğlu ile Mustafa Akıncı, oylarını kullandı.

KKTC Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu, oyunu eşi Meral ve kızı Haslet Eroğlu ile Gazimağusa'daki Polatpaşa İlkokulunda kullandı.

Eroğlu, oyunu verdikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, çok uzun bir seçim kampanyasından sonra bugün ikinci turun tamamlanacağını belirterek kampanyayı yürüten herkese teşekkür etti.

Sonucun ülkeye hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Eroğlu, "Vatandaş, bugün iradesini sandığa yansıtacaktır. Sandığa yansıyan irade akşam ağır ağır belli olmaya başlar” şeklinde konuştu. 

Seçime katılan diğer aday Mustafa Akıncı da oyunu eşi Meral, kızları Zerin, Doğa, Çınla, torunu Talya Akıncı ve yakınları ile Şehit Ertuğrul İlkokulunda kullandı.

Akıncı, burada yaptığı açıklamada, önemli bir maratonun son gününe ulaştıklarını belirterek bugüne kadar kendilerini takip eden gazetecilere demokrasiye katkılardan ve halka tüm gezilerinde gördükleri misafirperverlik ve demokratik olgunluktan dolayı teşekkür etti.

Birinci turun aksine ikinci tur kampanyası sırasında "kara propaganda" örneklerini üzüntü ve hayretle izlediğini belirten Akıncı, halkın iradesinin yönlendirilmeye çalışıldığını savundu.

"Eğer bir toplumda değişimin zamanı gelmişse onun önüne hiçbir güç geçemez" diyen Akıncı, şöyle devam etti:

"Şu anda içinde bulunduğumuz noktayı ben öyle değerlendiriyorum. Değişim sadece bir kişi değişimi anlamında da değil. Değişim, vizyonların değişimidir. Değişim yeni anlayışların gelmesi anlamındadır. Kıbrıs Türk toplumu öyle inanıyorum ki bu akşamdan itibaren yeni bir vizyona, yeni bir anlayışa kavuşacak ve yoluna bu yeni anlayış ve vizyon çerçevesinde devam edecektir. Toplumumuzun kararına hepimiz elbette saygı göstereceğiz, henüz sandıklara oylar atılıyor. Sonuçlar akşama alınacak. Alınacak olan karar neyse ona elbette hepimiz de saygılı olacağız. Sonuçların en başta Kıbrıs Türk toplumuna, tüm adamıza ve bölgemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum."

KKTC'de 19 Nisan'da yapılan ilk turda Eroğlu 107 bin 741 geçerli oyun yüzde 28,15'ini alarak seçimi birinci tamamlarken, Akıncı, oyların yüzde 26,94'ünü alarak ikinci olmuştu. İkinci turda seçilecek cumhurbaşkanı 5 yıl görev yapacak. 

 

Kktc'de Halk, Cumhurbaşkanı Seçimi İçin Sandık Başında

Kktc'de Halk, Cumhurbaşkanı Seçimi İçin Sandık Başında

Kaynak:Haber Kaynağı