KKTC'de "Aile Eğitim Programı"

KKTC'de "Aile Eğitim Programı"

KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Gürpınar:"Aile içi iletişimin güçlendirilmesi, aile bireylerinin karşılaşabileceği çeşitli risklere karşı önlemler alınması ve sorunların ortaya çıkmadan etkin iletişimle çözülmesini amaçlıyoruz"

LEFKOŞA (AA) - KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, "Aile Eğitim Programı" projesiyle aile içi iletişimin güçlendirilmesi, aile bireylerinin karşılaşabileceği risklere karşı önlemler alınması ve sorunların ortaya çıkmadan etkin iletişimle çözülmesini amaçladıklarını söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işbirliğinde hayata geçirilen Aile Eğitim Programı kapsamındaki eğitici eğitimi KKTC'de başladı. 

Kıbrıs Türk Tabipler Birliği toplantı salonunda, Sosyal Hizmetler Dairesi’nde görev alan sosyal hizmet memurlarına yönelik eğitim etkinliği gerçekleştirildi. 

Programın açılışında konuşan KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, ailenin bireyle toplum arasında bağ kuran ve toplumsal hayatın devamını sağlayan en temel sosyal kurum olduğunu ifade etti.

Sağlıklı, mutlu ve sorun çözebilen ailelerin oluşmasına katkıda bulunmak amacıyla Aile Eğitimi Programı’nın  hayata geçirildiğini belirten Gürpınar, Karpaz bölgesinde ilk etabı tamamlanan projenin, ülkenin her alanına yaygınlaştırılacağını bildirdi.

 Gürpınar,  projeyle aile içi iletişimin güçlendirilmesi, aile bireylerinin karşılaşabileceği çeşitli risklere karşı önlemler alınması ve sorunların ortaya çıkmadan etkin iletişimle çözülmesini amaçladıklarını dile getirdi. 

Sosyal hizmetlerin sorumluluk ve özveri isteyen bir çalışma alanı olduğuna işaret eden Gürpınar, Aile Eğitim Programı Projesi'ne katkı sağlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Türkiye'nin Lefkoşa  Büyükelçiliği Yardım Heyeti Başkanlığı yetkililerine teşekkür etti.

Daha sonra eğitimin ilk oturumu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğünden Rahime Beder Şen’in Aile Eğitim Programı Projesi hakkındaki sunumuyla başladı.

Beş gün sürecek eğitimde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğünden gelen eğitimciler,  sosyal hizmet memurlarına, eğitim, sağlık, medya, hukuk ve iktisat alanlarından oluşan 26 başlıkta eğitim verecek.

Eğitimin sonunda, sertifika almaya hak kazanan sosyal hizmet memurları, Aile Eğitim Programı eğiticisi olarak, proje kapsamında kendi bölgelerinde aile eğitimi verecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :