KKTC'de "Afrin Şehitlerini Anma ve Mehmetçiğe Destek Kampı"

KKTC'de "Afrin Şehitlerini Anma ve Mehmetçiğe Destek Kampı"

LEFKOŞA (AA) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) 155 izcinin katılımıyla "Afrin Şehitlerini Anma ve Mehmetçiğe Destek Kampı" gerçekleştirildi....

LEFKOŞA (AA) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) 155 izcinin katılımıyla "Afrin Şehitlerini Anma ve Mehmetçiğe Destek Kampı" gerçekleştirildi.

Girne Karaağaç'ta gerçekleştirilen kampta çeşitli eğitsel izci faaliyetleri düzenlendi.

Kampın sözcüsü Bakiye Lord, yaptığı açıklamada, kampın amacının "Afrin’deki Zeytin Dalı operasyonunda şehit olan Mehmetçiği anma ve oradaki askerlere destek olmak" olduğunu belirtti. Lord, kampta izci düğümleri, çadır kurup-bozma, arazide iz bulma, bayrak devir teslimi gibi eğitimler verildiğini, şehitler için şiir ve dualar okunduğunu milli marşlar söylendiğini kaydetti.

Zirve İzcilik Derneği Başkanı Hakan İnce de kampta gençlere tarih bilincini aşılamaya çalıştıklarına işaret ederek, şunları söyledi:

"Çocuklarını derneklere kaydettirmek için adanın her yerinden bizlere ulaşan aileler var. Gönüllü yapılan bu faaliyette tüm liderlerimiz eğitimlerini Türkiye İzcilik Federasyonundan almakta. Bu konuda KKTC gençliğine ve izciliğine büyük katkıları olan Türkiye İzcilik Federasyonu başkan ve yöneticilerine, faaliyetlerimizde bizlere katkı sağlayan Türkiye Büyükelçiliğine teşekkürlerimizi bir borç biliriz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :