KKTC Din İşleri Başkanı'ndan Diyanet-Sen’e Nezaket Ziyareti

KKTC Din İşleri Başkanı'ndan Diyanet-Sen’e Nezaket Ziyareti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay Diyanet-Sen Konya Şubesine bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Yapılan ziyarette Kıbrıs’taki yaşayan halkın her kesimine yönelik Din Hizmetlerinin sunumu ve çalışmaları konusunda bilgiler veren Prof. Dr. Talip Atalay, “Din Görevlilerinin eğitim seviyelerini yükseltmeye çalışma projelerini hızla devam ettirdiklerini, bu projenin gerçekleşmesinde Diyanet İşleri Başkanlığından büyük destek aldıklarını söyledi. Atalay, artık ülkemizde İmam Hatip Lisesi ve İlahiyat Fakültesi var ve mezun vermeye başladı. Asıl sorunumuz Din hizmetinin verilmesine alt zemin hazırlayan teşkilat yasamız yok. Bu yasanın çıkması için KKTC Hükümetiyle yoğun çalışmalar içerisindeyiz. Yasanın kısa sürede çıkabileceği umudunu taşıyoruz” dedi.

KKTC Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay’ı makamında kabul eden Diyanet-Sen Konya Şube Başkanı Ali Koç, “kardeş ülkemiz Kıbrıs’ın Türkiye ve Diyanet İşleri Başkanlığımız için çok büyük önem arz ettiğine vurgu yaptı ve Diyanet-Sen olarak da destek ve katkılarının artırılarak devam edeceğini” söyledi. Başkan Ali Koç, “Kıbrıs’ta yasanın çıkması ve din hizmetlerinin sunumu, ayrıca çalışan personellerin özlük, mali, idari ve sosyal hakları konusundaki düzenlemelerin yapılması için ortak kuruluşumuz olan Din Görevlileri Sendikası ile ortak çalışmalarımız devam edecek” dedi.