KKK personeline ilişkin darbe davası

KKK personeline ilişkin darbe davası

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 150 sanığın yargılandığı davaya, sanık savunmalarıyla devam edildi

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde, Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki (KKK) eylemlere ilişkin 150 sanığın yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi Yerleşkesi'nde görülen duruşmaya, sanıklar, avukatları ve müşteki Başbakanlık, TBMM ve Milli Savunma Bakanlığı avukatları katıldı.

Duruşmada, sanıklardan eski Yarbay Dinçer Özcan, alarm emri verildiği gerekçesiyle saat 00.50 civarında karargaha gittiğini, bu saatte ortamın sakin olduğunu, darbeye ilişkin bir olay görmediğini iddia etti.

Odasının bulunduğu ikinci kata çıktığını, sadece görev yerinde bulunmaktan dolayı suçlandığını ileri süren Özcan, FETÖ ile bağının bulunmadığını savundu.

Kara Kuvvetleri Komutanlığında işe başlayalı 5 gün olduğunu, darbe girişimi gecesi yaşananlar nedeniyle askeri refleks göstererek karargaha gittiğini ileri sürdü.

Karargaha geldikten sonra vaktinin çoğunu odasında geçirdiğini, ara sıra koridorlarla tek başına dolaştığını anlatan Özcan, karargahtan sabah saatlerinde ayrıldığını, 18 Temmuz 2016'da mesaiye geldiğinde gözaltına alındığını kaydetti.

Özcan, "Bundan 50 sene sonra hiçbirimiz bu dünyada olmayacağız. Tutuklu kaldığım bir yıl boyunca inzivaya çekilmiş gibi oldum. Allah bizim katlanmamız için böyle bir fırsat verdi. Bu fırsat olduğu için kendimi şanslı ve mutlu hissediyorum." dedi.

Darbe girişimi gecesi "Karşı çıkan olursa vurup indirelim" dediğinin iddia edildiğini, bu yönde bir beyanı olmadığını ileri süren sanık Özcan, Tokat'taki bir soruşturmada FETÖ/PDY üyesi bir itirafçının kendisi hakkında söylediği beyanları da kabul etmedi. İtirafçının, "O dönemde yapıya mensup olduğunu bildiğim ve bizzat benim ilgilendiğim Dinçer Özcan, kod adı Hamza'dır. Bu şahısla ilgilenmeye başladığım dönemde babası vefat etmişti." şeklinde verdiği ifadenin "iftira" olduğunu iddia eden sanık Özcan, "Bu kişiyi tanımıyorum. Hakkımdaki ifadeler kumpas, kurma, maksatlı. Örgüt fişleme konusunda uzmandır. İtirafçının benimle ilgili söylediği bilgileri bulmak kolaydır." savunmasını yaptı.

Duruşma, yarın sanıkların tahliye taleplerine ilişkin beyanlarının alınmasıyla devam edecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :