KKK personeline ilişkin darbe davası

KKK personeline ilişkin darbe davası

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 150 sanığın yargılandığı davaya, sanık savunmalarıyla devam edildi- Savcılık ifadesinde darbecilerin sıkıyönetim mesajını birliklere gönderdiğini kabu

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde, Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki (KKK) eylemlere ilişkin 150 sanığın yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi Yerleşkesi'nde görülen davaya, sanıklar, avukatları ve müşteki Başbakanlığın avukatları katıldı.

Duruşmada, darbecilerin sıkıyönetim mesajını birliklere gönderdiği belirtilen dönemin Kara Kuvvetleri Komutanlığı Cari Harekat ve Komuta Kontrol Daire Başkanı eski tuğgeneral Adem Boduroğlu savunma yaptı.

Hakkındaki iddiaları reddeden Boduroğlu, sıkıyönetim mesajlarının kendisi karargaha gelmeden önce gönderildiğini iddia etti.

Birliklere MEDAS üzerinden gönderilen mesajların ne zaman ve nasıl gittiğine ilişkin kayıtların tutulduğunu belirten Ademoğlu, kendisi karargaha gelmeden önce mesajların gönderildiğinin bu kayıtlara bakılması halinde görüleceğini ileri sürdü.

Sanık Boduroğlu, haraket merkezine saat 22.45'te geldiğini, bu saatten önceye ait harekat merkezindeki mesaj aktarma formlarının ilgili birimlerden istenmesini ve evraklarda yer aldığı iddia edilen imza ile kendi imzasının karşılaştırılmasını talep etti.

Savcılık ifadesinde, sanıklardan eski Tuğgeneral Erhan Caha ile arasında geçen diyalogların iddianamede yer aldığını belirten Boduroğlu, Caha ile arasında bu tür diyalogların geçmediğini savundu. Boduroğlu ifadesindeki, "Telefonda kendisine 'Genelkurmay'dan yayınlanan Yurtta Sulh Konseyi bildirisi ve atama listeleri var, bunları birliklere dağıtmamız, yayınlamamız gerekiyor' dedim. O da bana 'birliklere yayınla dağıt' dedi." şeklindeki diyalogların çıkarılmasını da istedi.

Sanık Boduroğlu ayrıca, ifadesinde geçen "Genelkurmay'ın sıkıyönetim ve yürütmeye el koyma mesajlarını Genelkurmay'dan geldiği için çekmek zorundaydım" şeklindeki beyanlarını da kabul etmeyerek, bu bölümlerin ifadesinden çıkarılması talebinde bulundu.

Darbe girişimi gecesi eline silah almadığını, kimseye emir vermediğini, kimseyi mesaiye çağırmadığını iddia eden Boduroğlu, "Hain terör örgütü FETÖ'nün içinde yer almadım, örgüt üyesi değilim." şeklinde kendini savundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :