Kızlaryolu Barajı'nın temeli atıldı

Kızlaryolu Barajı'nın temeli atıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:- "Devrez (Kızlaryolu) Barajı yaklaşık 450 milyon liraya mal olacak, Çankırı, Kastamonu ve Çorum'a hizmet edecek"- "Orman köylülerini kalkındırmak için seferberlik başlattık. Orman köylerinin yanında bal ormanları da kurac

ÇANKIRI (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaklaşık 450 milyon liraya mal olacak Kızlaryolu (Devrez) Barajı'nın Çankırı, Kastamonu ve Çorum'a hizmet edeceğini söyledi.

Bakan Eroğlu, Çankırı 6. Olağan İl Kongresi'nin ardından Kızlaryolu (Devrez) Barajı'nın temel atma törenine katıldı.

Burada yaptığı konuşmada Eroğlu, şu ana kadar Çankırı'da 8 baraj, 4 gölet inşa ettiklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlk defa suyu biz getirdik, ilk defa baraj ve gölet inşaatlarına biz başladık. Bu yeterli değil. İnşallah şimdi baraj sayısı 22, gölet sayısını 10'a çıkaracağız, toplam 32 tane baraj ve gölet yapacağız. İşte en büyük baraj da bugün temelini atacağımız Devrez Barajı. Barajın isminin oy birliğiyle Devrez Barajı olmasını kararlaştırdık. Devrez Barajı yaklaşık 450 milyon liraya mal olacak, Çankırı, Kastamonu ve Çorum'a hizmet edecek."

Orman köylülerini kalkındırmak için seferberlik başlattıklarını ifade eden Eroğlu, orman köylerinde gelir getirici, ceviz, badem, ıhlamur, dut gibi fidanlar diktiklerini anlattı.

Fidanların 3 yıl bakım masraflarının devlete ait olduğuna işaret eden Eroğlu, "Geliri 49 yıl vatandaşa veriyoruz. Bu sayede çok sayıda köyde gelir getirici ağaçlandırma yaptık." diye konuştu.

- Bal ormanları kurulacak

Orman köylerinin yanında bal ormanları da kuracaklarını söyleyen Eroğlu, "İsteyen vatandaşa orman köylerinden yer vereceğiz, kovan vereceğiz, ayrıca yüzde 20'si hibe faizsiz yüzde 80 kredi vereceğiz." ifadesini kullandı.

- "Kudüs bizim göz bebeğimiz"

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepki gösteren Eroğlu, şunları dile getirdi:

"Rabbim, milletimizi, devletimizi korusun. Başta alçak FETÖ terör örgütü PKK, PYD terör örgütünü perişan eylesin. ABD'nin ilan ettiği 'kendine göre' bizce kabul edilmeyen Kudüs'ün İsrail'in başkenti olmasını asla kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Dolayısıyla Kudüs bizim göz bebeğimiz. Allah milletimizin bahtını açık eylesin. Sizleri iki cihanda aziz eylesin. Bu tesisin bereketli olmasını niyaz ediyorum."

Bakan Eroğlu'nun konuşmasının ardından barajın temeli atıldı.

Törene, AK Parti Çankırı milletvekilleri Muhammet Emin Akbaşoğlu, Hüseyin Filiz, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, DSİ Genel Müdürü Murat Acu katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :