Kızının öldüğünü yaralı ablasına söyleyemedi

Kızının öldüğünü yaralı ablasına söyleyemedi

Adana'nın Aladağ ilçesindeki özel öğrenci yurdunda çıkan yangında kızları Gamze'yi kaybeden, diğer kızları Gülcan ise binanın üçüncü katından atlayarak yaralı kurtulan Bagır ailesi, olayın üzüntüsünü yaşıyor- Baba Bagır: - "Kızım (Gülcan) hastanede sürekl

ADANA (AA) - SEBAHATDİN ZEYREK/SERHAT ÇAĞDAŞ - Adana'nın Aladağ ilçesindeki özel öğrenci yurdunda çıkan yangında yaşamını yitiren Gamze Bagır ile binanın üçüncü katından atlayarak yaralı kurtulan Gülcan Bagır'ın ailesi, olayın üzüntüsünü yaşıyor.

Yangından binanın 3. katından atlayarak kurtulan 8. sınıf öğrencisi Gülcan Bagır'ın Adana TOKİ Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi devam ediyor.

Gülcan Bagır, o gece yaşanan üzücü olayda 7. sınıf öğrencisi kardeşi Gamze'yi (12) kaybettiğini bilmeden taburcu edilmeyi bekliyor.

Bagır kardeşlerin 2 yıldır yurtta kaldıkları ve olaydan 7 saat önce Karahan Mahallesi'ndeki evlerinden Aladağ'daki yurda döndükleri öğrenildi.

- Arkadaşları "Atlama ölürsün" demiş

Baba Kemal Bagır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızlarını olay günü yurda bıraktığını belirterek yangında küçük kızını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını ifade etti.

Mahalledeki tek katlı evlerinde yaşamını sürdürmeye çalışan baba Bagır, yangını ilçede görev yapan bir doktordan öğrendiğini ve hemen yurda koştuğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"Büyük kızım (Gülcan) yangını fark etmesinin ardından ders çalışmak için bulunduğu üçüncü kattan alt kata inmek istemiş ancak alevler nedeniyle odadan çıkamayınca atlamak zorunda kalmış hatta arkadaşları kızıma 'Atlama ölürsün' demelerine rağmen atlayıp kurtulmuş."

- Sağ bacağı, sol kolu ve belinde parçalı kırıklar var

Bir kızını yangında kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan baba Bagır, şunları söyledi:

"Yangının olduğunu öğrendikten sonra bana o akşam Aladağ'ın doktoru telefon etti. Bana 'Gülcan yanımda diğerinden haberim yok' diye haber verdi. Kızlarım pazartesi günü gelmişlerdi evimize. Ben sonra ikisini yurtta bıraktım ve döndüm. Ben çocuklarımdan ayrıldıktan 7 saat sonra bu acı haber geldi. Yaralı kızımın sağ bacağı, sol kolu ve belinde de parçalı kırıklar varmış. Kızım hastanede sürekli kardeşinin nerede olduğunu soruyor bana. 'Kardeşim de atlayabildi mi' diye soruyor. Ben de 'Evde kızım, iyileşti' diyorum. 'Onun bir şeyi yok' diyorum. Şu anda bilmiyor ama sorduktan hemen sonra ağlamaya başlıyor. "

Aile, taziyeleri evinin bahçesinde kurulan çadırda kabul ediyor. Yakınları, anne Müteber Bagır'ı sakinleştirmeye çalışıyor.

Bagır kardeşlerin dayısı Hasan Çungur ise yangını ilçedeki işi sırasında öğrenip hemen yurda koştuğunu dile getirerek ancak gittiğinde yangının her yeri sardığını görünce çok üzüldüğünü ve sonradan da bir yeğeninin kaybettiğini öğrendiğinde şok geçirdiğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :