"Kızım için adalet istiyorum"

"Kızım için adalet istiyorum"

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde cesedi gömülü halde bulunan 17 yaşındaki lise öğrencisi Ecem Balcı'nın babası Gökhan Balcı, kızının ölümüyle ilgili yayın yasağına tepki için konvoy düzenledi- Baba Balcı:- "Kızımızı vahşice öldüren bu kişinin idam edilmesini

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde cesedi gömülü halde bulunan 17 yaşındaki lise öğrencisi Ecem Balcı'nın babası Gökhan Balcı, "Kızımızı vahşice öldüren bu kişinin idam edilmesini istiyoruz. İnşallah sesimizi duyuracağız. İnşallah bundan sonra çocuklara istismar olmasın, bu şekilde cinayetler işlenmesin." dedi.

Konvoy öncesinde gazetecilere açıklama yapan baba Balcı, bundan sonra başka Ecemler ölmesin, başka anneler ağlamasın ve kardeşler ayrı kalmasın diye böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Kızının olayının üzerinde kamuoyu baskısı oluşturmak istediğini ifade eden Balcı, "Böyle olaylar için idam gelmesini istiyoruz. Takım elbise giyip, iyi halden indirim almaları, müebbet hapis verilmesi içimizi soğutmuyor. Kızımızı vahşice öldüren bu kişinin idam edilmesini istiyoruz. İnşallah sesimizi duyuracağız. İnşallah bundan sonra çocuklara istismar olmasın, bu şekilde cinayetler işlenmesin." diye konuştu.

Anne babaların daha da bilinçlenmesi gerektiğini vurgulayan Balcı, şunları kaydetti:

"Çocuklarına bunları öğretmeleri lazım. İnsanların yüzünde temiz bir ifade olabilir. Onlara aldanmasınlar. İçini bilmediğiniz, yakınınızdaki insanlardan geliyor ne geliyorsa. Uzakta aramamak gerekiyor. Biz bunlara ses vermek istiyoruz. İnşallah sesimizi duyuracağız. O yüzden buraya gelip bize destek olanlara çok teşekkür ediyorum. İsmini anmak istemediğim o kişi de mahkeme önünde en ağır cezayı alacaktır, buna eminim. İnşallah bu ceza da idam çıkar. Adalete olan güvenim sonsuz."

Olayın başından bu yana sürekli kızının S.K. tarafından kaçırılmış olacağını, hatta hayati tehlikesi olduğunu söylediğini anımsatan Balcı, olayla ilgili yayın yasağı getirilmesini de eleştirdi.

Açıklamanın ardından, Ecem Balcı'nın arkadaşları, yakınları ve destek veren vatandaşların katılımıyla yaklaşık 150 araçlık konvoy ilçede tur attı.

Konvoya katılan araçlara "Başka Ecemler ölmesin" ve "İdam istiyoruz" yazılı döviz ve pankartların asıldığı görüldü.


- Olay

Değirmendere Hacı Halit Erkut Lisesi 10. sınıf öğrencisi Ecem Balcı (17), gördüğü kanser tedavisi nedeniyle okul yönetimine başvurarak 27 Aralık'ta eğitimine ara vermişti. Daha sonra 5 Ocak'ta evden ayrılan öğrenciden bir süre haber alamayan anne E.E, kızı hakkında kayıp başvurusunda bulunmuştu.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan 16 Şubat'ta yapılan açıklamada ise soruşturma kapsamında elde edilen bilgiler doğrultusunda kayıp kızın cesedinin, Gölcük ilçesindeki ormanlık alanda toprağa gömülü halde bulunduğu bildirilmişti. Olayla ilgili gözaltına alınan şüphelilerden S.K, "çocuğu kasten öldürme" suçundan 18 Şubat'ta tutuklanmış, diğer şüpheliler hakkında "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan adli kontrol tedbiri uygulanmıştı.

Öte yandan Kandıra ilçesi Kerpe beldesinin sahil kesiminde yer alan Kartal Kayalıkları mevkisinde de 15 Ocak'ta denizde anne E.E'nin cesedine ulaşılmıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :