Kızıltepe’de "Gözümün Nuru Namaz" etkinliği

Kızıltepe’de "Gözümün Nuru Namaz" etkinliği

MARDİN (AA) - Mardin'in Kızıltepe ilçesinde "Gözümün Nuru Namaz" etkinliği düzenlendi. Kur'an Nesli Platformu tarafından bir düğün salonunda gerçekleştirilen...

MARDİN (AA) - Mardin'in Kızıltepe ilçesinde "Gözümün Nuru Namaz" etkinliği düzenlendi.

Kur'an Nesli Platformu tarafından bir düğün salonunda gerçekleştirilen etkinlik Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinlik, namazla ilgili sinevizyon gösterisinin ardından şiir ve ilahilerin okunmasıyla devam etti.

Etkinlikte konuşan Kur'an Nesli Platformu Koordinatörü Mahmut Akın, platformları tarafından bu yıl ekim ayının namaz ayı ilan edildiğini söyledi.

Bu çerçevede Türkiye genelinde birçok etkinlik düzenlendiğini belirten Akın, "Kızıltepe olarak 6 mahallemizde 6-10 yaş arası çocuklarımıza abdest almayı, namaz kılmayı ve temel dini bilgileri çocuklarımıza öğrettik. Bazı peygamberler çocuklarına imandan sonra namaz kılmayı emretmektedir. Bu yüzden namaz gerçekten çok önemlidir" dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan emekli müftü Mehmet Göktaş, namaza önem verilmesi gerektiğini vurguladı.

"Namaza önem vermek için namazı sevmemiz lazım" diyen Göktaş şöyle konuştu:

"Namazı seve seve kılmamız lazım. Gözümün aydınlığı, gözümün nuru namaz diyor efendimiz. Gerçekten gözünün nuruymuş böyle yani öylesine seviyor. Kıyamette ahirette sevabı ayrı bir olay ama dünyada da gözünün nuru olmuş. Bizim de gözümüzün nuru olmasa inanın hep yük olur sırtımızda namazı sevmeliyiz."

Etkinlik namaz etkinliklerine katılan çocuklara çeşitli hediyelerin verilmesiyle son buldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :