Kızılot: Torba Yasa Çuval Yasa oldu

Kızılot: Torba Yasa Çuval Yasa oldu

Vergi Uzmanı, ekonomist yazarı Şükrü Kızılot, 60 madde ile başlayan ancak zaman içerisine 160 maddeye ulaşan 'Torba Yasa'nın' bugün çuval yasaya dönüştüğünü söyledi.

Selçuklu Sanayici İş Adamları Derneği (SELSİAD) tarafından düzenlenen iftar yemeği ve “Torba Yasa, Güncel ve Mali Konular” başlıklı konferans  derneğin genel merkezinde yapıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan  Genel Başkan İsmail Hakkı Kolat, SELSİAD’ın amacı, vizyonu, değerleri ve kuruluş felsefesinin yanı sıra üyeler arasında sıkı bir beraberlik ve işbirliğini sağlama olduğunu, ayrıca; ekonomiye, sermayeye, ticarete ve bu yolla dünyaya yön veren ulusal ve uluslararası teorisyen ve uygulama uzmanlarıyla iktisadi istişareler yapılmasını önemli bulduklarını kaydetti.

Yaklaşık 200 işadamı ve sanayicinin katıldığı konferansta söz alan Vergi Uzmanı, Şükrü Kızılot, 60 madde ile başlayan ancak zaman içerisine 160 maddeye ulaşan 'Torba Yasa'nın' bugün çuval yasaya dönüştüğünü söyledi.

Torba Yasadaki bazı yasalarının çok güzel  bazılarında sıkıntılı  olduğunu anımsatan Kızılot işadamlarına yeni yasa ile ilgili onlarca tüyo verdi. Kızılot yasa ile birlikte onlarca kalemde af geleceğini, bunun da işadamı, sanayici ve esnaflar açısından iyi olduğunu belirtirken kimi kalemde de yapılan değişikliklerle bazı sektörlerin ise tamamen durma noktasına geleceğini belirtti.

Kızılot, esnaf sayısının son 13 yılda yüzde 10, KDV mükellef  sayısının da yüzde 18 oranında azaldığını buna karşılık kira beyan edenlerin ise son 13 yılda yüzde 327 artış yaşandığını dikkat çekerek, "Artık insanlar üretim yapma yerine daha kolay gelir edecek işlere bakıyor" diye konuştu.

Programın sonunda SELSİAD Genel Başkanı İsmail Hakkı Kolat, günün anısına Şükrü Kızılota özel yapılmış bir çini tabak hediye etti.