Kızılırmak Deltası'nda fotoğraf yarışması

Kızılırmak Deltası'nda fotoğraf yarışması

Türkiye'nin Anonim Kuşları Topluluğu tarafından Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nin tanıtımı amacıyla 100 fotoğrafçının katılımıyla foto safari ve yarışma düzenlendi

SAMSUN (AA) - Türkiye'nin Anonim Kuşları Topluluğunca (TRAKUS), Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nin tanıtımına yönelik foto safari ve yarışma düzenlendi.

TRAKUS'un Bafra Belediyesi ile Samsun Kızılırmak Deltası Koruma ve Geliştirme Birliğinin (SAMKUŞ) destekleriyle Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde düzenlediği fotoğraf yarışmasına Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa ve Mersin başta olmak üzere pek çok ilden 100 fotoğrafçı katıldı.

Minik öğrencilere yönelik gerçekleştirilen "Saz horozu" konulu resim yarışmasında dereceye girenlere de delta ziyaretçi merkezinde ödülleri verildi.

TRAKUS Başkanı Serhat Tigrel, burada yaptığı konuşmada, Kızılırmak Deltası'nda kış döneminde de farklı kuş türleri bulunduğunu söyledi.

Türkiye'nin dört bir yanından 100 fotoğrafçının Samsun'a geldiğine işaret eden Tigrel, "Yarışmada derece giren fotoğrafçılara 3 dalda ödül verilecek. Ayrıca Kızılırmak Deltası çevresinde oturan ve burada eğitimini sürdüren minik öğrenciler için 'Saz horozu' temalı resim yarışması yaptık. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere hediyeler verdik." dedi.

Tigrel, yarışmanın 3 gün süreceğini belirterek, "Kızılırmak Deltası, gölleri, tabiatı ve kuşlarıyla fotoğrafçıları çekiyor. Türkiye'de bulunan 460 tür kuşun 354'ünü barındırıyor. Kuzeye en yakın deniz çıkıntısı da burası. Onun için göçmen kuşların göç esnasında ilk uğrak yeri de burası oluyor." ifadesini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :