Kızıldeniz'deki ABD savaş gemisine yönelik saldırı

Kızıldeniz'deki ABD savaş gemisine yönelik saldırı

BAE, ABD gemisine yönelik saldırıyı kınadı

ABU DABİ (AA) - Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE), Kızıldeniz'de ABD savaş gemisine yönelik saldırıyı kınadığı bildirildi.

BAE Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ABD Deniz Kuvvetlerine ait savaş gemisinin, Yemen sahili açıklarında hedef alınmasını kınanarak, "Bu, uluslararası denizciliği tehlikeye sokan bir terör saldırısıdır." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, "Saldırı, milislerin Yemen'deki krize siyasi çözüm bulunmasından kaçınarak şiddeti tırmandırmaya devam ettiğini gösteriyor." değerlendirmesinde bulunuldu.

Uluslararası deniz yollarının hedef alınmasından endişe duyulduğu vurgulanan açıklamada, dünya güvenliği ile istikrarını tehdit eden bu tür tehlikeli olaylara karşı bunların nedenleri ile kaynaklarının ortadan kaldırılması için uluslararası toplumun çabalarını birleştirmesi ve ülkeler arasındaki koordinasyonu güçlendirmesi gerektiği kaydedildi.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Jeff Davis, Yemen'de Husilerin kontrolündeki bölgelerden ABD gemisinin olduğu alana iki füze atıldığını, füzelerin denize düştüğünü duyurmuştu. Husiler ise Kızıldeniz'de hiçbir ABD gemisini hedef almadıklarını ifade etmişti.

Suudi Arabistan yönetimi, Kızıldeniz'de ABD savaş gemisine yönelik saldırıyı kınamış, saldırıdan Husileri sorumlu tutmuştu.

Husiler, 1 Ekim'de Babu'l Mendeb Boğazı açıklarında BAE'ye ait bir gemiye düzenlenen saldırıyı üstlenmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :