Kızılcahamam'da "Hafız Hasan Akkuş Yatılı Kız Kur'an Kursu" açıldı

Kızılcahamam'da "Hafız Hasan Akkuş Yatılı Kız Kur'an Kursu" açıldı

ANKARA (AA) - Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde, "Hafız Hasan Akkuş Yatılı Kız Kur'an Kursu" hizmete açıldı. İlçe Müftüsü Sinan Kazancı, açılış...

ANKARA (AA) - Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde, "Hafız Hasan Akkuş Yatılı Kız Kur'an Kursu" hizmete açıldı.
İlçe Müftüsü Sinan Kazancı, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Kız Kur'an Kursu'nun yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.
Hafız Hasan Akkuş hakkında bilgiler veren Kazancı, şunları kaydetti:
"1895 yılında Kızılcahamam Beşkonak Mahallesi'nde dünyaya gelen ve birçok hafız yetiştiren Hafız Hasan Akkuş'un ismini taşıyan Yatılı Kız Kur’an Kursu beş kattan oluşmakta, zemin katında mutfak, yemekhane ve kiler, giriş katında 4-6 yaş grubu 50 öğrenciye yönelik derslik ve oyun salonu, birinci katta iki derslik ve özellikle gündüzlü bayanlara yönelik aile ve dini rehberlik bürosu, üçüncü katta hafızlık yapacak kız öğrencilere yönelik yatakhane ve derslikler bulunmaktadır."
Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney de eğitim veren tüm kurumlara destek olmaya devam edeceklerini belirterek, böyle bir hizmeti ilçeye kazandıran İlçe Müftüsü Sinan Kazancı ve ekibine teşekkür etti.
Protokol konuşmalarının ardından Kur'an Kursu'nun açılışı yapıldı, ikramlarda bulunuldu.
Törene, İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız ve Ankara İl Müftüsü Mefail Hızlı ile çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcilerin katıldı.

Kızılcahamam'da "Hafız Hasan Akkuş Yatılı Kız Kur'an Kursu" açıldı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı