Kızılayın "Vatan sana kanım feda" kampanyası

Kızılayın "Vatan sana kanım feda" kampanyası

Trabzon Valisi Yavuz, kampanyaya destek vererek kan bağışında bulundu- Yavuz:- "Bu kampanya 21-25 Kasım arası ama bu günlerle kısıtlı kalmayacağız"

TRABZON (AA) - Türk Kızılayının Türkiye genelinde başlattığı "Vatan sana kanım feda" kan bağışı kampanyası kapsamında Trabzon'da etkinlik gerçekleştirildi.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, protokol üyeleriyle İskenderpaşa Camisi önünde konuşlandırılan kan bağışı otobüsüne gelerek bağışta bulundu.

Yavuz, burada yaptığı konuşmada, Kızılayın kamu yararına çalışan en önemli kurumlardan biri olduğunu söyledi.

Türk Kızılayının Türkiye genelinde güzel bir kampanya başlattığına işaret eden Yavuz, özellikle 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi ve burada her şeye rağmen canlarını feda eden şehitler ile gazilerin manevi ruhları ve adlarına ithafen düzenlenen bir kampanya olduğunu belirtti.

Yavuz, kampanyanın 21-25 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirileceğini ancak bu günlerle kısıtlı kalınmayacağını ifade ederek, "Biz talimatımızı da verdik, kurumlar bazında. Yarın Öğretmen Günü. Öğretmenlerimiz, Kızılaya kan bağışıyla ilgili güzel bir kampanyaya dahil olacak." dedi.

Vali Yavuz, başta Türk Kızılayı Genel Başkanı, yetkilileri, görevlileri ile kampanyaya dahil olan herkese teşekkür etti.

Türk Kızılayı Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dila Baran, 30 Ekim'de İstanbul Şube Başkanlığınca "Vatan sana canım feda" sloganıyla 15 Temmuz şehitlerini unutmamak, unutturmamak ve onların anısını sürekli taze tutmak amacıyla kan bağış kampanyası başlatıldığını söyledi.

İstanbul'da halkın, hain darbecilere direndiği 9 farklı noktada kan bağışında bulunduğunu dile getiren Baran, "Bir günde bin 500 ünite kan aldık. İnşallah Trabzon'da da Sayın Valimizin himayelerinde, protokolün değerli üyelerinin de desteğiyle güzel sayılar yakalamak istiyoruz. Amacımız bu sloganla projeyi yıla yaymak ve şehitlerimizin anısını taze tutmak." diye konuştu.

Kampanyaya ilgi gösteren vatandaşlar da İskenderpaşa Camisi önündeki kan toplama otobüsüne gelerek kan bağışında bulundu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :