Kızılay Kısa Film Festivali

Kızılay Kısa Film Festivali

Kahramanmaraş'ta 14 Ekim'de gerçekleştirilecek festivalde, 2. Kızılay Kısa Film Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri verilecek

İSTANBUL (AA) - Yardımlaşma, dayanışma ve bağış yapma konusunda gençleri bilinçlendirmeyi amaçlayan Kızılay Kısa Film Yarışması'nın ödülleri sahiplerini bulacak.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, Kızılay ve Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (GENÇKONFED) işbirliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi desteğiyle düzenlenen Kızılay Kısa Film Festivali, 14 Ekim'de Kahramanmaraş'ta gerçekleştirilecek.

"Hayat kısa paylaşmaya değer" temalı 2. Kızılay Kısa Film Yarışması'nda dereceye girenlerin ödüllerine kavuşacağı festivalde, ayrıca 15 Temmuz milli irade özel ödülleri, medya ve sinema ödülü, kültür, sanat ve edebiyat ödülleri ile eğitim, gençlik ve spor ödülleri de takdim edilecek.

Kızılay, bu yıl ikincisini düzenlediği yarışma ile bağış yapmanın önemine dikkati çekmeyi amaçlıyor.

Festival ile gençlerin, kültürel değerlerine ve çevreye karşı duyarlı hikayeleri yansıtmaları sağlanırken, sanatsal etkinliklerde bulunma zamanlarının da artmasına katkıda bulunuluyor.

Festivalde birinci seçilen kısa film, Kızılay tarafından kamu spotu olarak da ekranlarda kullanılacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :