Kızılay Haftası

Kızılay Haftası

KAYSERİ (AA) - Türk Kızılayı Kayseri Şube Başkanı Ayhan Uzandaç, Türk Kızılayı'nın görevinin insan onurunu korumak ve Türk milletinin merhamet elini...

KAYSERİ (AA) - Türk Kızılayı Kayseri Şube Başkanı Ayhan Uzandaç, Türk Kızılayı'nın görevinin insan onurunu korumak ve Türk milletinin merhamet elini dünyaya uzatmak olduğunu belirtti.

Kızılay Haftası dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk koyan Uzandaç, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk Kızılayı'nın Türkiye'de en köklü ve güçlü yardım kuruluşu olduğunu söyledi.

Türk Kızılayı'nın önemine dikkati çeken Uzandaç, şunları kaydetti:

"Kızılay, ihtiyaç anında dayanışmanın ızdırap halinde şefkatin, farklılıklar karşısında hoşgörünün, savaşın en kızgın anında insancıllığın, merhametin, tarafsızlığın ve barışın simgesidir. toplumun güç ve kaynaklarını harekete geçirerek her koşulda her yerde ve her zamanda, hiçbir ayrım yapmaksızın korumasız insanlara yardım ederek her ne sebeple ortaya çıkarsa çıksın, insan ıstırabını dindirmek ve insanlar arasında karşılıklı anlayışı, dostluğu, saygıyı, barışı ve iş birliğini geliştirerek insan onurunu korumak Türk insanının merhamet elini dünyaya uzatmak Türk Kızılayı'nın görevidir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :