Kızı şiddet gören babadan  Adalet çağrısı

Kızı şiddet gören babadan Adalet çağrısı

Konya’da, bir baba 8 yaşındaki kızının velayetinin bulduğu eski eşi tarafından şiddet uyguladığını iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Konya’da, bir baba 8 yaşındaki kızının velayetinin bulduğu eski eşi tarafından şiddet uyguladığını iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Çocuğunun fiziki ve psikolojik şiddet altında olduğunu savunan baba Murat Köse, “Bu şiddeti uygulayan ben ya da bir başka baba yani bir erkek olsa şimdiye kadar yer yerinden oynardı, yazık. Ben kızımı istiyorum, çocuğumun şiddet görmesini istemiyorum” dedi. 2015 yılında eşinden ayrılan ve Mağdur Çocuklar ve Baba Hakları Derneği'nin genel başkanlığını sürdüren Murat Köse, eski eşinin 8 yaşındaki kızına yeniden şiddet uyguladığını iddia ederek, suç duyurusunda bulundu. Baba Murat Köse, kızının velayeti elinde bulunan eski eşi tarafından şiddet gördüğünü savundu.

20292606_1466360163430666_7982378109690802669_n.jpg

KIZIM ESKİ EŞİMDEN ŞİDDET GÖRÜYOR

Kızının 5 yaşında olduğu 2016 yılında 4 kez şiddet uygulandığını söyleyen Murat Köse, olayı öğrenir öğrenmez çocuğunu hastaneye götürdüğünü dile getirdi. Hastanede darp raporu aldığını söyleyen Köse, akabinde savcılığa suç duyurusunda bunularak eski eşi hakkında dava açtığını ifade etti. Dava sürecini anlatan Murat Köse, “Davanın neticesinde kızım Annem dövüyor demesine rağmen alenen açıkça darp raporlarına rağmen pedagog uzmanının cinsiyetçi yaklaşımı ve aynı şekilde mahkemenin cinsiyetçi tutumu yüzünden kadın yani eski eşim sürekli çocuğun bisikletten düştü safsatasını iddia etmiş, berat ödülü almıştır.  Bu süreçten sonra kızım kendisine yapılan bu zulmü söylemesine rağmen devletin birimi çocuğumun hakkını koruyamadığı için kızımın güveni sarsılmıştır. O günden itibaren de fiziki şiddet ve psikolojik şiddeti devam etmiş ve yoğun psikolojik baskılara maruz bırakılmıştır. Bundan 1 ay önce yine aynı şekilde bacağında yoğun olmak ve vücudunun çeşitli yerlerinde darp izleri ne rastladığım da aynı şekilde hemen savcılığa suç duyurusunda bulundum ve akabinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na Bu konuyla alakalı incelemeleri için şikayette bulundum.  İncelemenin raporunu bana vermemişlerdir ve inceleme ile alakalı herhangi bir şey paylaşmadılar. Aile Bakanlığı birimi olan bir kurumun Mağdur olan kızım hakkında incelemenin sonucunu benimle paylaşmaması gariptir. Ve cinsiyetçi bir tutumdur. Şunu açıkça belirteyim ki eğer ki bu tam tersi olsaydı çocuğa şiddet uygulayan baba olsa idi yer yerinden oynamıştı ve çocuk hemen o babanın elinden alınmıştı.  lütfen cinsiyetçi tutumlarınıza ve algılarınıza çocuklarımızı karıştırmayın. Onlar masum geleceğimiz ve yarınlarımızdır. Çocukların haklarına sahip çıkmadığınız maalesef ortadadır. Şimdi biz şunu soruyoruz Sayın aile Bakanlığı aile Bakanlığı bünyesinde erkekleri yok sayarak erkekleri hiçe saydınız. Biz kendimizden vazgeçtik bari çocuklarımızın hakkını koruyun.  Allah hakkı için, eski eşimin şu anki fiziki ve psikolojik şiddet ve baskısı neticesinde kızımın psikolojisi bozulmuştur ve savcılık soruşturmasında akabinde dava açılmasına karar verilmiştir. Bu olayla ilgili çocuğuma kimin yaptığını sorduğumda korktuğundan çekindiğinden ve psikolojik baskı gördüğünden dolayı net bir cevap verememiş” dedi.

kizi-siddet-goren.jpeg

“MÜCADELEME DEVAM EDECEĞİM”

Hakkını aramaya devam edeceğini söyleyen Murat Köse, “Berat ödülü verilerek benim gibi bütün babalar evlatlarını gördükçe perişan olacak ve çocuklar hayata küsmüş bir birey olarak yetişeceklerdir. Daha ne kadar evladı babalardan uzak bırakarak ve cinsiyetçi bir tutum sergileyerek anne şefkatlidir yapmaz, algısıyla daha nice çocukların haklarını görmezden gelecek ve haklarını koruyan olmayacaksınız.  Unutmayın ki onlar bizim geleceğimiz ve masum yavrularımızdır. Ben bir baba olarak sonuna kadar başta kendi kızım olmak üzere bütün masum çocuklar için mücadelemi devam edeceğim. Bakalım bu sefer de adalet ve devlet çocuğumu koruyabilecek mi” diye konuştu.