Kızı Özgecan için ilk kez konser verdi

Kızı Özgecan için ilk kez konser verdi

Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın babası Mehmet Aslan, devlet sanatçısı olarak ilk konserini kızı Özgecan için verdi

MERSİN (AA) - Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın babası Mehmet Aslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından devlet sanatçısı olarak görevlendirildikten sonra ilk konserini, kızı Özgecan için verdi.

Mehmet Aslan, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 2. Geleneksel Ramazan Etkinlikleri kapsamında kızının adının verildiği Özgecan Aslan Meydanı'nda sahne aldı. 

Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Korosu'nun, Tasavvuf Müzigi Konseri'nde solistlik yapan Aslan, birçok ilahiyi seslendirdikten sonra kızı Özgecan için yazdığı şiiri de okudu.

Konserin ardından gazetecilere açıklama yapan Aslan, ramazan ayı dolayısıyla ilk kez sahne aldığını, çok mutlu ve hüzünlü olduğunu söyledi.

Daha önceden de Türk musikisiyle ilgilendiğini anlatan Aslan, "İlk kez, kızımın adının verildiği alanda sahne aldım. Sayın Cumhurbaşkanımızın emriyle devlet korosunda görevlendirildim. Çok mutluyum ve hüzünlüyüm. Kızım için bir ay önce şiir yazmıştım onu da seslendirdim. Başka şiirler de var. Onları da diğer konserlerde seslendireceğim" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanı Aşkın Günay da büyükşehir belediyesinin ramazan etkinlikleri kapsamında 30 günlük bir program düzenlediklerini söyledi.

Her gün değerli sanatçılarının konser verdiğini belirten Günay, şöyle konuştu:

"Her gün Özgecan Aslan Meydanı'nda 10 bin kişiyi ağırlıyoruz. Mersinliler iftarın ardından birbirinden farklı ramazan etkinlikleriyle hoşça vakit geçiriyorlar. Biz 'Türkiye ramazanı bu yıl Mersin'den takip ediyor' sloganıyla yola çıktık. Bu meydanda Özgecan Aslan kızımızın babası Mehmet Aslan'ın ilk kez sahne almasıyla gerçekten Mersin halkının burada kaynaşmasına yönelik önemli bir mesaj verildi. Mersinliler artık her yıl düzenlenecek bu tür etkinliklerle ramazan heyecanını yaşayacak. Mehmet Aslan da burada Kültür ve Turizm Bakanlığı Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Korosu solisti olarak tasavvuf müziğinden örnekler seslendirdi. Kendisi daha önce de Mersin Türk Sanat Müziği Derneği gibi yerlerde faaliyetlerini sürdürmekteydi. Kendisini bu sahnede görmekten büyük mutluluk duyduk."

Konuşmaların ardından Mersin Valiliği yetkililerince Aslan'a çiçek ve plaket verildi.

Konseri, Özgecan Aslan'ın annesi Songül, ablası Beste ve kardeşi Barış Ali de izledi.

 

 

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı